Amerika'da nasıl uzun süre kalırım?

efemerts1646

Decapat
Katılım
24 Ekim 2021
Mesajlar
50
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhabalar ben bu yıl içersinide Amerika'ya kalmaya gitmeyi düşünüyorum ve temelli orada kalmayı düşünüyorum. Hem orada yaşayıp hem de iş yapacağım. Temennim bu hangi vizeyi almalıyım vesaire yardımcı olursanız çok sevinirim iyi akşamlar dilerim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhabalar ben bu yıl içersinide Amerika'ya kalmaya gitmeyi düşünüyorum ve temelli orada kalmayı düşünüyorum. Hem orada yaşayıp hem de iş yapacağım. Temennim bu hangi vizeyi almalıyım vesaire yardımcı olursanız çok sevinirim iyi akşamlar dilerim.
Yasal olarak turist vizesi ile gidip 6 ay'dan fazla kalamazsiniz. Kalirsaniz, ve bir sekilde yakalanirsaniz, sinir disi edilirsiniz. Yakalanmaz, ulkeye geri doner, sonra tekrar Amerika'ya gitmek isterseniz, bu sefer ulkeye giriste sorun yasarsiniz, havaalanindan tekrar Turkiye'ye gonderilirsiniz.

Ancak gittiginizde calisma izniniz varsa durum baska. Evlilik yolu veya Green Card ile giderseniz bir sorun yok. Ancak herkes ben gidip orada kalayim da, calisayim gibi bir olaya giremez. Eger vatandas ya da evli degil, ya da calisma izniniz yoksa yasal olarak bir SSN numaraniz olmadigi surece calisamazsiniz.
 
Evlilik yolunu geç, artık bu da zor iş. 1.5 yıldır Amerikalı biriyle evli olup hâlâ oturma ve çalışma izni alamayan var. Yakalanırsa sınır dışı edilecek durumda.

1- Şirket sponsorluğunda çalışma vizesiyle gitmen lazım.
2- Sponsor bulacak kadar kalifiye değilsen ama aileden çok zenginsen orada iş yatırımı yapman lazım.
3- Öğrenciysen bir okuldan kabul alıp gitmen lazım, sonrasında yerleşme için kolaylık sağlanıyor.
4- Greencard düşük ihtimal, çıksa da başka bazı şeyler isteniyor sanırım.

5- Senin %99 ihtimalle yapmayı deneyeceğin şey; turist vizesiyle gidip kaçak yaşamaya çalışacaksın. Riskli ve rezil bir hayat olacak. Polis fark ettiğinde ya da kaçak çalıştığın yerden biri ihbar ettiğinde bir daha ABD'ye girmemek üzere sınır dışı edilirsin. Başkalarına mecbursun bu durumda yaşarken. Sağlık sorunu yaşadığında hayatında toplamda göremeyeceğin kadar yüksek olabilecek hastane paralarına hazır olacaksın, rezil poliklinikler dışında bir çaren olmayacak. Düzgün bir iş hiçbir zaman bulamayacaksın çünkü hiç kimse kaçak birine doğru düzgün bir iş vermez. Ev kiralamak zor olacak çünkü onlara teminat olarak gösterebileceğin yasal hiçbir şeyin olmayacak. Sürücü lisansı gibi şeyler alamazsın, kaçak durumdayken gidip banka hesabı açamazsın, sana ait neredeyse hiçbir şey olmayacak. Kısacası rezil bir şekilde yaşarsın, bu hatayı yapma. Dersen ki 2-3 yıl zor olsa da bir şekilde tutunup sonra biriyle evlenmeye ya da bir şirketi ikna etmeye çalışırım diye, sen bilirsin. Hayat senin hayatın ama evlenme yolu da kısa sürede sonuçlanmıyor.

Sabırlı ol, bir işte kalifiye durumdaysan onlarca hatta belki yüzden fazla şirketle iletişime geç. Dilini geliştir, işini geliştir, davetiye alırsan git.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı