Amerika'da Ömür Boyu Oturmak İçin Ne Gerekir?

• Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 4.265
Parasıyla alamıyor muyuz vatandaşlık? Yatırımcı falan olarak?
500.000$'lık yatırım yapacak paranız olsa zaten Amerika'ya gitmezsiniz🙂
asd.png

2.853.825.00 TL'm olsa ne işim var Amerika'ya yatırım yapmak ile :)

Çoğumuz bu parayı ömrümüz boyunca çalışsak da kazanamayacağız TR şartlarında. Bu parayla aptal değilsen bir ömür mis gibi yaşanır Türkiye'de.

2.853.825.00 TL'm olsa ne işim var Amerika'ya yatırım yapmak ile :)

Çoğumuz bu parayı ömrümüz boyunca çalışsak da kazanamayacağız TR şartlarında. Bu parayla aptal değilsen bir ömür mis gibi yaşanır Türkiye'de.

Aynı şekilde düşünmüyorum. O kadar param olsa bir dakika daha Türkiye'de durmam. Bıktım artık her şeyden ek vergi alınmasından, kadın cinayetlerine üzülmekten, öğrencilerin işsiz bir şekilde açlıkla boğuşmasını görmekten. Geleceğimin bu şekilde olmasını, ya da ileride doğarsa çocuklarımın bu şekilde korkuyla yaşamasını istemem.

Aynı şekilde düşünmüyorum. O kadar param olsa bir dakika daha Türkiye'de durmam. Bıktım artık her şeyden ek vergi alınmasından, kadın cinayetlerine üzülmekten, öğrencilerin işsiz bir şekilde açlıkla boğuşmasını görmekten. Geleceğimin bu şekilde olmasını, ya da ileride doğarsa çocuklarımın bu şekilde korkuyla yaşamasını istemem.
Ticaret aklın varsa ve 500.000$'ın varsa bu ülkede krallar gibi yaşamak varken ABD'de de sürünmeyi seçmek de ne bileyim. Siz bıkmışsınız anlaşılan, bi' dolanın gelin bakalım o zaman sakinleşirsin ve biraz mantıklı düşünürsün.

Ticaret aklın varsa ve 500.000$'ın varsa bu ülkede krallar gibi yaşamak varken ABD'de de sürünmeyi seçmek de ne bileyim. Siz bıkmışsınız anlaşılan, bir' dolanın gelin bakalım o zaman sakinleşirsin ve biraz mantıklı düşünürsün.

Bu ülkede krallar gibi yaşamak demek nihayetinde üstte yazdığım şeyleri görerek stres yaşamak demek. Ben ABD'de normal bir yaşam sürmeyi her zaman Türkiye'de zengin olmaya yeğlerim. Sen biraz vizyonunu genişletsen mesela? Tabii bıktım, dolanıp da geldim zaten merak etme. Ben oldukça sakinim. Yazdıkların hiç hoşuma gitmedi, mantıksız olmamı ima etmen vs. Bir daha rica ediyorum beni alıntılayıp cevap yazma. İnsan gibi konuşacak ve karşı fikirlere açık olacaksan yaz, medenice tartışalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ülkede krallar gibi yaşamak demek nihayetinde üstte yazdığım şeyleri görerek stres yaşamak demek. Ben ABD'de normal bir yaşam sürmeyi her zaman Türkiye'de zengin olmaya yeğlerim. Sen biraz vizyonunu genişletsen mesela? Tabii bıktım, dolanıp da geldim zaten merak etme. Ben oldukça sakinim. Yazdıkların hiç hoşuma gitmedi, mantıksız olmamı ima etmen vs. Bir daha rica ediyorum beni alıntılayıp cevap yazma. Terbiye yoksunu insanlarla tartışmaya girmem ben. İnsan gibi konuşacak ve karşı fikirlere açık olacaksan yaz, medenice tartışalım.
Oww küfür etmedik ya dostum nedir bu? Her doğruyu söyleyenin üstüne böyle gideceksen işin gücün yürümez. Paran varsa Dünya'nın en güzel ülkesi Türkiye ben bunu ABD'de yaşamış biri olarak söylüyorum yoksa da en kötüsü. Stres yaşayıp yaşamamak sana kalmış gayet rahat bir şekilde yaşamını sürdüren de var. Umarım bir yaz günü Florida taraflarına gelme fırsatı yakalarsın ve halen daha aynı fikirlere sahipsen anlatırsın.

Oww küfür etmedik ya dostum nedir bu? Her doğruyu söyleyenin üstüne böyle gideceksen işin gücün yürümez. Paran varsa Dünya'nın en güzel ülkesi Türkiye ben bunu ABD'de yaşamış biri olarak söylüyorum yoksa da en kötüsü. Stres yaşayıp yaşamamak sana kalmış gayet rahat bir şekilde yaşamını sürdüren de var. Umarım bir yaz günü Florida taraflarına gelme fırsatı yakalarsın ve halen daha aynı fikirlere sahipsen anlatırsın.

Terbiyesizlik küfürle olmaz sadece. Birisine mantıksız dersen fikirlerine saygı duymadığın anlamına gelir ve dile getirmiş olursun. Bu terbiyesizliktir. Onun dışında ben seninle aynı fikri paylaşmıyorum. Türkiye gelişmekte olan gibi görünen gelişmemiş bir ülkedir. Türkiye'deki birçok gelenek görenek de İslam kültüründen ve dininden geliyor ve oldukça gerici. Sadece kadınlara gösterilen muamele bile bu ülkede yaşamamak için başlı başına geçerli bir neden. Şöyle anlatayım onu da "Aynı şeyi anana bacına yapsalar hoşuna gider mi?"

Terbiyesizlik küfürle olmaz sadece. Birisine mantıksız dersen fikirlerine saygı duymadığın anlamına gelir ve dile getirmiş olursun. Bu terbiyesizliktir. Onun dışında ben seninle aynı fikri paylaşmıyorum. Türkiye gelişmekte olan gibi görünen gelişmemiş bir ülkedir. Türkiye'deki birçok gelenek görenek de İslam kültüründen ve dininden geliyor ve oldukça gerici. Sadece kadınlara gösterilen muamele bile bu ülkede yaşamamak için başlı başına geçerli bir neden. Şöyle anlatayım onu da "Aynı şeyi anana bacına yapsalar hoşuna gider mi?"
Dostum bak birinin senin fikirlerine katılmaması ve mantıksız demesi terbiyesizlikse senin polemiğe bile girmeyeceğim. Türkiye'ye ben gelişmiş bir ülke demedim hiçbir mesajımda bu bir, ikinicisi ise Türkiye'nin gelenek ve göreneklerinin İslam dininden etkilenmiş olması beni rahatsız etmiyor çünkü bizzat biz de bu kültürün içinde istesek de istemesek de büyüdük ve nasibimizi aldık ki burada dinin ne alakası var? Avrupa, Amerika eyaletlerinde de hristiyan gelenekleri var beni rahatsız etmedi hiçbiri çünkü umurumda değil islamofobik ya da herhangi bir dine karşı ön yargım da yok. Kadınlara gösterilen kötü muameleyi İstanbul gibi büyükşehirlerin varoş semtlerinde yaşarsan görme ihtimalin çok yüksek gidip de Esenyurt'da yaşama, standartını yükselt. Ben henüz daha çok şükür ki gözümle görmedim kadına yapılan kötü bir muameleyi. Şöyle anlatayım aynı şeyin yapılması kimsenin hoşuna gitmez ama sen gidip de en alt class yerlerde yaşayacaksan Amerika'da da taciz ederler karını kızını bu da hoşuna gitmez değil mi? Siyahilerin ve hispaniklerin yaşadığı mahalleye bi' göz at istersen ne dersin? Son olarak bir şey daha eklemek istiyorum başkalarının senin fikirlerini mantıksız bulması onu terbiyesiz, eğitimsiz yapıyor diyorsan zaten bu ülkenin yozlaşmış kesiminden farkını göremiyorum kolay gelsin.

Son düzenleme:
Böyle konuları görmek gerçekten çok üzücü. Yani gençlerin ve vatandaşların kendi ülkelerinden ümitlerini tamamen kesmiş olmaları ve geleceklerini sadece yurt dışında görmeleri üzücü.

Türkiye´yi kendilerinde bir gelecek olan görenler sadece Nijeryalılar, Suriyeliler, Iraklılar ya da Afganistanlılar. Yani kendi ülkelerinde savaş, terör, açlık ve kıtlık olan ülkelerden gelenler. Onların bile çoğu Türkiye´yi transit ülke olarak kullanıp sadece Avrupa´ya geçmek için geliyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı