Amerika'da pilot olmak için ne gerekir?

if ı can prove

Hectopat
Amerika'da pilot olmak istiyorum şu an Almanya'da yaşıyorum biraz Almanca'm ve orta düzeyde İngilizcem var. Asıl soruya gelelim Amerika'da pilot olmak istiyorum Araştırdığım kadarıyla en ucuz okullar Macaristan da sanırım oradan aldığım lisanslar her yerde geçerli mi?
Amerika için farklı şartlar da isteniyormuş sanıır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oncelikle Ingilizce bilmeniz sart, orasi kesin. Ve Ingilizce biliyorsaniz da bu soruyu burada degil, Amerikan forumlarindan birinde sormaniz daha mantikli. Zira burada boyle yardimci olabilecek birilerinin oldugunu dusunmuyorum sahsen. Ustelik Amerikan forumundaki kullanicilar bu konu hakkinda daha guncel bilgilere sahip olabilme ihtimali cok cok daha yuksek.

Araştırdığım kadarıyla en ucuz okullar Macaristan da sanırım oradan aldığım lisanslar her yerde geçerli mi?
Macaristan’dan aldığın lisans EASA lisansı olacaktır. Yani Avrupa lisansı. Amerika’da FAA lisansı kullanılıyor. Eğer EASA lisansı ile Amerika’ya gidersen şirketler senden FAA lisansı dönüşüm işlemi yapmanı isteyecekler. Yani teori sınavlarından bazılarını tekrar vermeni (bu sınavlar pek kolay olmuyor, yani veririz n’olacak diye düşünme), belirli bir saat uçuş yapmanı ve tekrar sınav uçuşuna girmeni isteyecekler.

Bunun yerine ya direkt Amerika’da lisans al ya da EASA al Avrupa’da pilotluk yap. Vatandaşlığın veya pasaportun varsa Avrupa’dan çok daha kolay iş bulursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı