Amerika'da üniversite nasıl okunur?

Zaten direkt o kadar para vermeme imkan yok 😀 burs için çabalayacağım lise yıl sonu puanını yüksek tutmam gerek. Hangi üniversitelere başvuracağım konusunda kararsızım.

Ortalamanın bursa etkisi yok gibi bir şey USA'da çok dolu bir CV lazım robert kolej ayarında bir okulda değilsen daha gerçekçi hedefler belirle.

0 parayla okuyanlar nasıl okumuş onuda anlatabilir misin?

Arkadaşların söyledikleri bir noktada hatalı Harvard MIT hadi bunlar çok büyük üniversiteler dersen caltech falan kendi malı yardım paketleri var bu paketlerde genel ölçüde ihtiyacı olanlara veriliyor az çok diye kavram yok ihtiyaç ne kadarsa o kadar veriyorlar.
0 parayla nasıl oluyor geri ödemesiz burs mu veriyor üniversite? Neden versin ki?
Detaylı bilginiz varsa paylaşın da arkadaş yararlansın. Ben bildiklerimi paylaştım.

Çalışırım hocam hiç sıkıntı yok. Orada yazılım mühendisliği okumak istiyorum iş imkanları eyalete göre değişir tabii ancak mezun olduktan sonra da çok sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum.
Yazilim olarak iki senelik okul falan diyorlardi bi ara ise yariyormus sanirim sertifika falan geliyomus diye duydum baktiniz mi?

Doktora yapmak istersen, çok iyi bir akademik geçmişin olması lazım. Yani tezlerin olacak, en yüksek puanlarla, TOEFL gibi şeyleri yaparak devlet sana burs veriyor. Tabii bu dediklerim akademisyen olmakla geçerli.

Devlet sana geri dönme şartı ile tüm masraflarını karşılıyor. ODTÜ ve İTÜ hocaları falan sağlam.

Özel pek sevmiyorum. Koç'ta gerçekten kaliteli hocalar var ancak bir ODTÜ ile karşılaştırma yaparsak hemen hemen aynı. Aslında devlet üniversiteleri bana göre daha iyi. Bu şekilde yapabilirsin kısacası. Başarılar dilerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı