Work and travel ile gidip sürüneceğine burada adam gibi bir üniversiteden iyi bir bölüme girmeye uğraş, mezun olunca çalışma vizesi ile veya yüksek lisans için git, krallar gibi yaşa.
Work and travel ile gidip sürüneceğine burada adam gibi bir üniversiteden iyi bir bölüme girmeye uğraş, mezun olunca çalışma vizesi ile veya yüksek lisans için git, krallar gibi yaşa.
Amerika'da ne iş yapacaksınız? Yaptığınız iş orada büyük bir etken. Şahsi düşüncem birkaç yerde öyle görmüştüm yanlış da olabilir.
Work and travel yapacaksan Gano'nun önemli olduğunu duydum. Ve herkese öyle vize vs. de çıkmıyor. Work and travel düşündüğün kadar kolay olmayabilir.
Bu arkadaşa katılıyorum.
Biraz daha açıklayabilir misiniz hocam? Work and travel ile yüksek lisans ile gitmek arasında ne gibi avantajlar var (wat'ta çalışmak dışında) teşekkürler. Bölüm olarak eşit ağırlığım ve psikoloji ya da yönetim bilişim sistemleri gibi bölümleri okuyabilirim hukuk gibi bölümler ne benlik ne de o kadar çok başarım yok hocam.
Work and travele giden bir sürü arkadaşım oldu 20'den fazla ve tavdiye olarak mutlaka deneyimlemem gereken bir program olduğunu söylediler. Ortalama 25-30k dolar brüt bir para da cebimizde kalıyormuş o para ile bir şeyler yapıladabilir.
Kanka doğrudur benim de bir sürü arkadaşım work and Travel'a gitti. Cebine o kadar para kalıyor mu çok emin değilim ne de olsa orada da para harcayacaksın gezeceksin vs. vize konusu vs. zor işler diye biliyorum ailenin kazancı üniversite ortalaman mal varlıkları gibi birçok şeye bakıyorlar ek olarak arkadaşlarım eskiden gidenler değil de bu sene gidenler çoğu vizesini Dubai'den aldı Türkiye'de vize almak daha zor olduğundan sanırsam. Tabii ki de deneyimlemen gereken bir şeydir yani başka bir ülke görüyorsun sonuç olarak. Yani demek istediğim sadece zar zor work and travel için bir ajansa paran yetiyorsa çok heveslenmemeni öneririm ama diyorsan maddi durmumuz gayet iyi mantıklı bir yol work and travel ile Amerika'ya gitmek. Ek olarak Avrupa ülkelerinde dil Okulu'da öneririm. Para kazanmıyorsun ama ülke gezme ve eğitim olarak güzel oluyor.
Yüksek lisans ile gittiğinde üniversitende iyi biçimde mezunsan, referansların varsa para ödemeden alıyorsun eğitim. Harçlığın oluyor, kalacak yerin oluyor.
Tabii ki lisansın sizlere kazandırdığı statü ayrıdır fakat ben kalıcı bir yaşam planı olarak rotamı çizmek istiyorum sizin yolun sonunda tekrardan Türkiye'ye dönmeniz gerekecek ki bu da benim işime gelmez. Amaç olarak Amerika'da kalıcı bir hayatı hedefliyorsanız work and travelden tek farkı 4 yıl zaman kaybetmiş oluyorsunuz diye biliyorum.