Amerika'dan alınan çift e-SIM'li iPhone 14 Pro Max kaç ay kullanılır?

Kiperary

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben biraz araştırma yaptım ama bir bilgi bulamadım. Ben 2. el olarak iPhone 14 Pro Max aldım ama cihaz çift e SIM böyle çift e simli cihaz kullanan arkadaşlar var mı? Varsa normal çift SIM telefon gibi 8 ay kullanabiliyor muyuz? Teşekkürler şimdiden.

İki tane IMEI mevcut. eSIM’i silip diğer yuvaya kaydederseniz 4 ay daha kullanabilirsiniz ve toplamda 8 ay olur. eSIM’in 4 ay daha verdiğini söyleyenler bilgisizlikten öyle diyor. Olay tamamen IMEI numarası ile alakalı. Kaç tane IMEI varsa hepsi için 4 ay kullanabiliyorsunuz. Mesela, iPhone’da eSIM ile fiziksel SIM’in numarasını kullandıysanız fiziksel hattı taksanız da süreniz olmaz ama diğer numarayı kullandıysanız fiziksel hattı takarsanız 4 ay daha süreniz olur.

İki tane IMEI mevcut. eSIM’i silip diğer yuvaya kaydederseniz 4 ay daha kullanabilirsiniz ve toplamda 8 ay olur. eSIM 4 ay daha veriyor diyenler bilgisizlikten öyle diyor. Olay tamamen IMEI numarası ile alakalı.
Çift e sim cihaz hocam Amerika'dan alınma peki bu ikinci IMEI ye geçiş yaparken yeni bı e sim parası ödemek gerekiyor mu

Çift eSIM destekleyen iPhone’da 2 adet IMEI oluyor. Size verilen karekodu kaydederseniz operatör kaç kere izin veriyorsa o kadar yeniden kullanabilirsiniz. Yeni koda ihtiyacınız olursa para ödemeniz gerekir ama mevcut kodu yeniden kullanmak bedava. Başka operatöre hat taşımak da ücret ödememek için bir seçenek.

Evet. Fakat simli modellere göre biraz karışık gelebilir. 2.IMEI’yi kullanman için önce telefonda e-SIM barindirmalisin. Yani 4 ay bitince e-SIM uygulamalarından bir e-SIM alacaksın. Kendi simini silip onlarınkini aktive edeceksin. Sonra kendi simini de aktive edip onların simini sileceksin. 1 sim 1 e-SIM telefonlarda da benzer bir yöntem oluyor. Ama onlarda e-SIM kullanmamak için yapılıyor. Keşke 1-2 ay bekleyip hat taksaydınız. Telefon 16 ay açık kalırdı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı