Amerikan polisi 15 yaşındaki kaçırılma mağduru kızı vurdu

Aslan Mert

Centipat
Katılım
14 Temmuz 2023
Mesajlar
1.433
Çözümler
11
Olay 26 Temmuz 2022 yılında gerçekleşti ve olayın ardından bağımsız bir gazeteci "california public records act"e dayanarak polislerin kamera görüntülerini talep etmesinden sonra hukuksal sürecin sonunda görüntüler 2 yılın sonunda anca 2 gün önce yayımlandı.

Olay baba Anthony eşini öldürdükten ve 2 kişiyi vurduktan sonra 15 yaşındaki kızı Savannah'ı da rehin alıp kaçırması ile başladı. Polislere kaçırılma ihbarı bildirildikten sonra Anthony'nin aracı ile kovalamaca başladı. Kovalama sırasında araç içinden polislere ateş açıldı. Polislere zanlının silahı ve tehlikeli olduğu bildirisi yapıldı.

Belli bir süre kovalamanın ardından Anthony'nin aracı arızalandı ve o sırada devam eden çatışma sırasında yolcu koltuğundan mağdur savannah indi. Çatışma arasında bir polis memurun "yolcu yere yat, yere yat. Buraya gel, buraya gel, bana gel, bana gel" komutları ile polislere doğru ilerledi, yere çöküp emekleyerek ilerledikten sonra durdu. Ardından tekrar ayaklanıp polislere doğru ilerlerken başka bir polis memuru tarafından vuruldu.

Başta mağduru komutları ile yönlendiren memur "durun, kıza ateş etmeyin, erkek arabada. Kızda sorun yok, erkek arabada, durun" diye bağırdığı duyuldu. Anthony ve mağdur savannah polis kurşunu ile hayatını kaybetti.

Çatışmadan sonra ilk açıklamada şerif Shannon Dicus "polis memurları kız kask ve ordu stili, taktiksel görünüşlü yelek taktığı, polislere doğru koştuğu için polisler başta onun savannah olduğunu anlayamadı" açıklaması yaptı ancak uzaktan çekim yayımlanan görüntülerde savannah kask veya yelek giyiyor gibi görünmüyor ve polis memurun komutları ile hareket ettiği anlaşılıyor.

Olayla ilgili soruşturma sürerken polis departmanı gelen sorulara "karışık yasal sürecin devam ettiği ve başsavcının açıklamalarını beklemeleri gerektiğini" söyleyerek açıklama yapmaktan kaçındı.

Görüntülerin kamuoyunda infial yarattı ve kamuoyu polislerin her zaman olayların tansiyonunu yükselttiği, polislerin yeterli eğitim almadığı, sadece insan öldürme öğretilip bellerine silah koyulup sokağa gönderildiği, bu görüntülerin yayımlanmasının çok uzun sürdüğü gibi tepkilerde bulunuldu.

Kaynaklar: nbcnews, bir kullanıcının x (twitter) sayfası.
 

Geri
Yukarı