Regalor
Decapat
Türkiye'den ABD'de evlenecek birisini bulmak zor olabilir. Ayrıca ABD'de yaşayan edip yüksel'in izlediğim bir YouTube videosunda duyduğuma göre ABD içerisinde evlenecek birisini bulamayıp uluslararası alanlarda partner arayan bir kişi ile örneğin akademik ya da iş çevresinden tanışmış olabilirsin ve bu gayet normal ve hiçbir sorun yok ama sosyal medyadan tesadüfen ve öncesinden tanımadığın bir kişi ise bu kişide büyük ihtimalle büyük fizyolojik ya da psikiyatrik problemler olabileceğinden bahsetmişti. Yani aradığın aşkı değil de, aradığın belayı bulabilirsin.
Avrupa üzerinden ABD'ye geçiş hakkında fazla bilgim yok açıkçası. Aklıma tek gelen daha önce schengen vizesi almış bir kişi daha sonra Meksika vizesine başvuracağında büyük rahatlık elde eder. Bunun dışında ABD'ye gidenler genelde doğrudan Meksika üzerinden gitmeyi tercih ediyorlar.
Ben sosyal haklar açısından Kanada diyorum. Avrupa ülkelerine gidiş konusunda pek bir bilgim yok ama ABD ve Kanada konusunda yoğun araştırmalar yaptım. Sosyal haklar dışında eğer çalışacaksan yine de ABD iyi bir seçenek olabilir. Green Card çekilişleri çok düşük ihtimal. Önce ABD'ye iltica edip, sonra mahkeme yoluyla Green Card'a başvurmak çok daha mantıklı benim gözümde. Her şekilde çok iyi İngilizce gerekiyor tabii ki.
Kanada eskiden beri istiyorum ama orada pahalı üniversite olarak, aile ile gitsek de zor.
Son düzenleyen: Moderatör: