Amfi önerisi

Son düzenleme:
Anladım teşekkür ediyorum bu amfiyi alacağım o halde.

Üstadım tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakma sence.
Xetec Vector 200.4 2400TL 4 kanal.
Xetec 350,6 3100 TL 6kanal.
Hangisi mantıklı?

6 kanal daha mantıklı. Neden dersen 2 subbas kanalı var, mono olarak 180W çıkış veriyor 25-30Cm'lik abartı olmayan bassları fazla fazla beslersin.

Aldım sipariş verdim buna subwoofer ne önerirsin üstat 30cm kaç RMS olmalı olmuşken iyisi olsun.

Abimde bu bas vardı rodajı bittikten sonra güzel çalıyordu. Bunun PS-12 modeli bence alınabillir.

Aldığın amfi gereği 220-230RMS olanları tam olmasa da tatmin edecek kadar çaldırabilirsin.

Şu anda bunu kesin almalısın diyebileceğim bir bass aklıma gelmiyor açıkçası.

2.el Pioneer'in basları kabin ile 2500-3000₺ arasına bulunabiliyor onlara bir bak derim.

Mesela son PS-12 olan çok uygun alınabilirliği yüksek. PS-10 fazlasıyla tatmin etmişti bu hayli hayli eder açıkçası. 250RMS ancak 180W versende çalmaz gibi bir durum söz konusu değil. 2ohm bağlarsın yine çaldırırsın.

Son düzenleme:

Abimde bu bas vardı rodajı bittikten sonra güzel çalıyordu. Bunun PS-12 modeli bence alınabillir.

Aldığın amfi gereği 220-230RMS olanları tam olmasa da tatmin edecek kadar çaldırabilirsin.

Şu anda bunu kesin almalısın diyebileceğim bir bass aklıma gelmiyor açıkçası.

2.el Pioneer'in basları kabin ile 2500-3000₺ arasına bulunabiliyor onlara bir bak derim.

Mesela son PS-12 olan çok uygun alınabilirliği yüksek. PS-10 fazlasıyla tatmin etmişti bu hayli hayli eder açıkçası. 250RMS ancak 180W versende çalmaz gibi bir durum söz konusu değil. 2ohm bağlarsın yine çaldırırsın.
Tamamdır teşekkür ediyorum üstadım amfi kargoda tesisat kablosu çarşamba gelir çekerim ben amfiyide 4 ovalı bağlayıp ince bir ayar ondan sonra subwoofer seçelim

Tamamdır teşekkür ediyorum üstadım amfi kargoda tesisat kablosu çarşamba gelir çekerim ben amfiyide 4 ovalı bağlayıp ince bir ayar ondan sonra subwoofer seçelim
Üstad yeni aklıma geldi bende eski kağıt göbek bunlar var 1 takım bunlara mobilyacida kabin yaptirsam 1 kabinde yan yana 2 delik bunları taksam ne dersin kaldırır mı acaba 22cm geliyor çapı

Üstad yeni aklıma geldi bende eski kağıt göbek bunlar var 1 takım bunlara mobilyacida kabin yaptirsam 1 kabinde yan yana 2 delik bunları taksam ne dersin kaldırır mı acaba 22cm geliyor çapı
Bagaja koyarım amfiyide yanlamasina buna vidalarim ?

Dosya Ekleri

• 20240730_201122.jpg
    20240730_201122.jpg
    157,6 KB · Görüntüleme: 27
  • 20240730_201150.jpg
    20240730_201150.jpg
    102,5 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Tamamdır teşekkür ediyorum üstadım amfi kargoda tesisat kablosu çarşamba gelir çekerim ben amfiyide 4 ovalı bağlayıp ince bir ayar ondan sonra subwoofer seçelim.

Üstat yeni aklıma geldi bende eski kağıt göbek bunlar var 1 takım bunlara mobilyacida kabin yaptirsam 1 kabinde yan yana 2 delik bunları taksam ne dersin kaldırır mı acaba 22cm geliyor çapı.

Bagaja koyarım amfiyide yanlamasina buna vidalarim?

Ufak bir kabin yapıp ikisini de bas niyetine kullanabilirsin pek de bir problem olmaz ancak konisinde yırtılma var gördüğüm kadarıyla, durum olarak da pek iyi durmuyor körüklerin de ne kadar dayanacağı belli olmaz açıkçası.

2 bas kanalına tek tek girer çaldırırsın.

Amfiyi de dediğin gibi kabine takar devam edersin. Ama o amfi biraz uzun haberin olsun.

Ufak bir kabin yapıp ikisini de bas niyetine kullanabilirsin pek de bir problem olmaz ancak konisinde yırtılma var gördüğüm kadarıyla, durum olarak da pek iyi durmuyor körüklerin de ne kadar dayanacağı belli olmaz açıkçası.

2 bas kanalına tek tek girer çaldırırsın.

Amfiyi de dediğin gibi kabine takar devam edersin. Ama o amfi biraz uzun haberin olsun.
Evet bende uzun yaptırayım diyorum kabini dikdörtgen gibi düşünebiliriz konideki yırtık sesde bozma yapmıyor arka tarafdan dayson ile yapıştırabilirim elimden gelir biri yırtık diğeri sağlam ama teybin ses çıkışına bağladım bi ara mükemmel bass vuruyordu 4x50 eski seri pioneer 6050ub ile denemiştim

Evet bende uzun yaptırayım diyorum kabini dikdörtgen gibi düşünebiliriz konideki yırtık sesde bozma yapmıyor arka tarafdan dayson ile yapıştırabilirim elimden gelir biri yırtık diğeri sağlam ama teybin ses çıkışına bağladım bi ara mükemmel bass vuruyordu 4x50 eski seri pioneer 6050ub ile denemiştim
Üstadım merhaba bugün bağ evinde forx 6GA tesisat kablomu aracıma kurdum hoparlör kablolarını bağladım 4 ovalı ince bir ayar ile start verdim çalıştı şimdi geldim subwofeer kısmına araştırmalarıma göre 1 arkadaş 1000'lik JBL diğer arkadaş FOR X 1000'lik bass önerdi sizce hangisini almalıyım ? xetex 350.6 amfimin özelliklerini yabancı bir siteden buldum
RMS @ 4 Ohm: 4x50 W + 2x 75 W

RMS @ 2 Ohm: 4x63 W + 2x 90 W

RMS @ 4 Ohm: 2x125 W + 1x 180 W köprülü

Subwoofer @ 4 ohm: 1x180 W

Subwoofer @ 2 ohm: 1x250 W

Son düzenleme:
Üstadım merhaba bugün bağ evinde forx 6ga tesisat kablomu aracıma kurdum hoparlör kablolarını bağladım 4 ovalı ince bir ayar ile start verdim çalıştı şimdi geldim subwofeer kısmına araştırmalarıma göre 1 arkadaş 1000'lik JBL diğer arkadaş for X 1000'lik bass önerdi sizce hangisini almalıyım? Xetex 350.6 amfimin özelliklerini yabancı bir siteden buldum.

Şimdi JBL var JBL var forx var forx var hangi modelleri önerdi.

Şahsen yukarıda attığım 2000-2500₺'ye kabinli şekilde PS-12 almak çok mantıklı geliyor. 2ohm bağlar 250RMS aleti 250W ile çaldırırsın.

Açıkçası etrafınızda bulunan bir oto tesisatçıya gidip paranız dahilinde olan basları dinleyin derim. Powerbass, gas Audio vb. bazı markaların bassları çok iyi oluyor piyasadaki çakma JBL'ler veyahut düşük seri Forx'lerden çok çok daha iyi çalar.

Son düzenleme:
Şimdi JBL var JBL var forx var forx var hangi modelleri önerdi.

Şahsen yukarıda attığım 2000-2500₺'ye kabinli şekilde PS-12 almak çok mantıklı geliyor. 2ohm bağlar 250RMS aleti 250W ile çaldırırsın.

Açıkçası etrafınızda bulunan bir oto tesisatçıya gidip paranız dahilinde olan basları dinleyin derim. Powerbass, gas Audio vb. bazı markaların bassları çok iyi oluyor piyasadaki çakma JBL'ler veyahut düşük seri Forx'lerden çok çok daha iyi çalar.
1000 watt 250 rms forx 112s modeli önerdiler daha önce kullanmıştım o yüzden spl pro var bir arkadaşta 2500tl istiyor kabini ile ama sıfır değil size resim atayım

Jbl 1000 lik 1650 tl ye bırakıyor az kullanılmış açıkçası 1 kere almak istiyorum ve keşke şunu alsaydım demek istemiyorum

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240805_093821_Gardrops.jpg
    Screenshot_20240805_093821_Gardrops.jpg
    64,8 KB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_20240805_093827_Gardrops.jpg
    Screenshot_20240805_093827_Gardrops.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_20240805_094307_Dolap.jpg
    Screenshot_20240805_094307_Dolap.jpg
    47,6 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Technopat Haberler