Merhaba dostlar.
Yaklaşık 7 ay önce bilgisayar topladım ve son 2 aydır garip bir hata ile karşılaşıyorum. Oyundayken aniden bir crash veriyor ve oyundan atıyor bu sırada arka planda açık olan YouTube vb sekmelerde donuyor. İlk başta oyun kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüm ancak farklı bir oyunda da aynı hatayı verdi hatta BF 2042 de bilgisayarın ekranı bir anda kapanıp kasa içinde ki ışıklar donuyor ve bir süre bekledikten sonra kendi kendine reset atıp aşağıda ki ekranı açıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Daha önce format attım BIOS güncellemek istedim. İçin önce format atmak istedim ancak format esnasında mavi ekran hatası aldım ve sistem komple çöktü sanırım bende bunun üzerine sorunun SSD de ya da HDD de olduğunu düşünüp SSD'yi çıkartıp çıkartıp formatı atıp kurulumu tamamladım ancak yine de masaüstünde bir büyük bir performans düşüklüğüm vardı. Sorunun BIOS kaynaklı olabileceğini düşündüm ve BIOS Update atmak isterken yine sistem mavi ekran verdi Update'i yarıda kesti. Daha sonra birkaç kere daha denedikten sonra BIOS Update esnasında AMI BIOS siyah ekranı gelip PC'yi kapatıyor.
Bu hatanın olma sebebi nedir, nasıl çözebilirim? Günlerdir uğraşıyorum yardım rica ediyorum.
Oyun sırasında CPU ve GPU sıcaklıkları ortalama 60 70 derece arasında oluyor.
Islemcı: AMD 7500F.
Ekran kartı: Galax 4070.
RAM: Corsair 2x16 32 GB CL40.
650W 80 pls PSU.
Thermalright sıvı soğutma.