AMI Native NVMe Driver Support

Eyefkey

Femtopat
Katılım
26 Kasım 2020
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakartım PRIME A320M-E. Kingston A2000 SSD aldım ve sistemi ona kurmayı planlıyorum. O gelene kadar BIOS'ta biraz gezineyim dedim ve başlıktaki gibi bir seçenek gördüm. Ayarın "on", "off" seçenekleri var. Bu ne işe yarıyor? NVMe SSD'yi taktığımda aktifleştirmem mi gerekir?

Screenshot_2232.png
 
Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla NVMe SSD'lerin desteklenmesi için BIOS'a bir modül yerleştirilmesi gerekiyor, bu ayar da onunla alakalı sanırım.
Cevap geldiğinde buradan bildirebilirseniz güzel olur.
 
Asus'tan cevap geldi. Kısaca bir optimizasyon ayarıymış. @HABAR Tüm mesajı bırakıyorum.

Boot menüsünde görmüş olduğunuz AMI Native NVMe Driver Support seçeneği Nvme SSD optimizasyonu için bir seçenektir. Bu seçeneği kullanmadan da devam edebilirsiniz. Fakat bu seçeneği açarak optimizasyonu sağlayabilirsiniz.

Sisteminiz, NVMe SSD performansı için ideal olan bir PCIe x4 moduna sahip olabilir. Birçok sistemde, M.2 bağlantı noktaları BIOS veya UEFI'de bunu değiştirmek için yapılandırılabilir, diğer bağlantı noktalarından bant genişliğini kaldırarak bağlı NVMe sürücülerini hızlandırır (genellikle işlem sırasında bunları devre dışı bırakır) veya tercih edilirse kullanılabilir bağlantı noktalarını en üst düzeye çıkarmak için performanslarını sınırlar.

Bu otomatikleştirilmiş bir işlev olsa da, NVMe uyumlu bir yuva doldurulduğunda görünen bir mesajda da açıklanabilir veya özellikle sisteminizde veya anakart kılavuzunda belirtilebilir. Bu, donanımı kurmadan önce bu özelliği tanımanıza izin verecektir.
 

Geri
Yukarı