Bugün güç kaynağını kaptığım gibi elektronikçiye gittim. Kondansatörler>köprü diyotlar>mercimekler>dirençler. Bu kadar eski bir cihazda herhangi bir yerdeki sorunun diğer parçaları da bozacağını, içine girersem çıkamayacağımı söyledi tamirci. Eve döndüm.
Kullanmadığım eski bir PC PSU'nun birer adet +12V +5V -12V ve GND uçlarını lehim yerlerinden söktüm. Tetikleme kabloları hariç tüm kabloları da kestim. Tetikleme uçlarına iki bacaklı bir anahtar bağladım. Amiga'ya giren soketli çıkış kablosununun uçlarını orijinal PSU'nun lehimli yerlerinden ayırdım ve PC PSU'sunun baskılı devresinde tezimlediğim yerlerine lehimledim.
Güç kablosunu pirize, çıkış kablosunu Amiga'ya bağladım, anahtarı açtım ve karşımda disket tutan meşhur el. Makine canavar gibi, ben daha ölmedim usta dedi adeta
Aldım elime emektar MF2-DD disketlerden birini. Kutuda arkadaşlarıyla birlikte duruyor ama yıllar işte, tozlanmış hafif. Üstünde Silkworm yazıyor (daha doğrusu benim 29 yıl önce yazdığım etiket). Hey gidi günler dedim, bu oyun ki bana Amiga 500 aldırmıştı zamanında, bu oyun sayesinde tanımış ve vurulmuştum Amiga'ya.
Sürdüm disketi makineye, özlemişim Amiga 500'ün disket okuma sesini. Bir süre dinledim öylece, kulaklarımın pası silindi. Bu arada bir diğer emektar Quickshot Python'ı da çağırdım göreve, helikopterde bekliyorum dememe kalmadan koştu geldi sağ olsun. Bir yarım saat uçuşumuz oldu, gözlerim Jeep'i aradı bir yandan da. Çok keyifli bir oyun molası oldu böylece.
Belki bir gün birilerine yardımcı olur diye sorunumu nasıl çözdüğümü kısaca anlatmak için yazmaya başlamıştım ama konu Amiga 500 olunca kendimi kaptırıverdim işte.
Herkese iyi günler dilerim.