AMOLED ekran mı daha iyi OLED ekran mı daha iyi?

Renkleri daha canlı çünkü.

AMOLED'in açıları daha iyi, daha fazla TFT katmanı var, daha keskin ve iyi görüntü sağlıyor, çözünürlüğü daha yüksek ve pikselleri daha hızlı ilettiği için daha akıcı. Ayrıca OLED ekranların burn-in sorunu var. AMOLED'in eksilerini açıkla derseniz onları da açıklarım tabii.

AMOLED daha iyidir. Telefon alanında OLED AMOLED'in gerisinde olması yanı sıra eğer orta-üst segment Samsung için konuşuyorsanız Samsung'un dynamic AMOLED 2xleri her şekil daha iyi OLED'e kıyasla.

S23 ya da S22 varken iPhone 11 almamak buna dahil mi?

S23 ya da S22 varken iPhone 11 almak AMOLED-OLED sorusundan çok ruhsal sorunlara giriyor. Şaka bir yana iPhone 11 ekranı ile S22 ekranı telefon değiştirecek kadar fark ediyor. iPhone 11 ekranı bayağı bayağı çekilmez bir ekran. iPhone 11 ekran konusunda J7 Max ile kapışır ancak.

S23 ya da S22 varken iPhone 11 almak AMOLED-OLED sorusundan çok ruhsal sorunlara giriyor. Şaka bir yana iPhone 11 ekranı ile S22 ekranı telefon değiştirecek kadar fark ediyor. iPhone 11 ekranı bayağı bayağı çekilmez bir ekran. iPhone 11 ekran konusunda J7 Max ile kapışır ancak.
sRGB ve dcp3 oranlarını %100 destekleyen telefonu kıyasladıgın seye bak hahaha. O kadar da vasat degıl. Alternatıflerı gıbı oled kullanmaması rezalet oldugu anlamına gelmıyor. Her amoled ıyı olmadıgı gıbı her lcd'de rezalet degıl kı bırcogumuz renklerınden memnun kalarak ıps monıtor kullanıyor ve hala alıyor:) Bılgı sahıbı olmadan kendınıze fanboyluk yapmak yerıne ya konuyu bosa yormayalım ya da konu sahıbıne yardımcı olalım.

sRGB ve dcp3 oranlarını %100 destekleyen telefonu kıyasladıgın seye bak hahaha. O kadar da vasat degıl. Alternatıflerı gıbı OLED kullanmaması rezalet oldugu anlamına gelmıyor. Her AMOLED ıyı olmadıgı gıbı her LCD'de rezalet degıl kı bırcogumuz renklerınden memnun kalarak IPS monıtor kullanıyor ve hala alıyor:)

iPhone 11'in ekranını fiyatına bakarsan evet epey vasat. 20bin TL'ye bir ekran rezaleti satılıyor.

sRGB ve dcp3 oranlarını %100 destekleyen telefonu kıyasladıgın seye bak hahaha. O kadar da vasat degıl. Alternatıflerı gıbı oled kullanmaması rezalet oldugu anlamına gelmıyor. Her amoled ıyı olmadıgı gıbı her lcd'de rezalet degıl kı bırcogumuz renklerınden memnun kalarak ıps monıtor kullanıyor ve hala alıyor:) Bılgı sahıbı olmadan kendınıze fanboyluk yapmak yerıne ya konuyu bosa yormayalım ya da konu sahıbıne yardımcı olalım.
Aynı fiyattaki rakiplerine göre bakıyoruz.
Hatta rakip demek bile hata iphone 11 günümüzün orta segmenti gibi kalıyor.

sRGB ve dcp3 oranlarını %100 destekleyen telefonu kıyasladıgın seye bak hahaha. O kadar da vasat degıl. Alternatıflerı gıbı OLED kullanmaması rezalet oldugu anlamına gelmıyor. Her AMOLED ıyı olmadıgı gıbı her LCD'de rezalet degıl kı bırcogumuz renklerınden memnun kalarak IPS monıtor kullanıyor ve hala alıyor:) Bılgı sahıbı olmadan kendınıze fanboyluk yapmak yerıne ya konuyu bosa yormayalım ya da konu sahıbıne yardımcı olalım.

IPS monitörün yanına OLED monitör koyup denediniz mi? Ben çok güzel LG IPS monitöre sahibim ve arkadaşın OLED monitörünü gördüğümden beri monitörümden soğudum. Yani siz dahil kimsenin OLED monitör varken IPS monitör tercih edeceğini sanmıyorum. Lütfen fanboyluk yapmayalım.

Aynı fiyattaki rakiplerine göre bakıyoruz.
Hatta rakip demek bile hata iphone 11 günümüzün orta segmenti gibi kalıyor.
Eskı bır ust-gırıs sevıye bır cıhaz. Sadece ıphone kullanmak ısteyen ya da 2.elden ufak fıyat sansları yakalayan ınsanlar alıyor. Bu kadar onemsenecek bır konu degıl. On kamerası vasat ancak arka kamerası hala cok basarılı. Insanlar keyıflerıne gore bır seyden kısıp bır seye verıyor. Ben olsam almam ancak bu cıhazın cok gereksız elestırıldıgını dusunuyorum. Gunumuzun ip6'sı işte.

IPS monitörün yanına OLED monitör koyup denediniz mi? Ben çok güzel LG IPS monitöre sahibim ve arkadaşın OLED monitörünü gördüğümden beri monitörümden soğudum. Yani siz dahil kimsenin OLED monitör varken IPS monitör tercih edeceğini sanmıyorum. Lütfen fanboyluk yapmayalım.
Ha yıne basladık farklı orneklere. Aynen kardesım, ıps oled'den daha ıyı demıstım. Toplanıyor yıne apple haterlerı. Daha da fazla konuya bır sey yazmam. Bosa farklı yere gıdıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı