AMOLED yanığı oluşmadan önce AMOLED yanığına karşı önlemler

Amoled ekranları ilk günkü gibi korumak için yapmanız daha doğrusu dikkat etmeniz gerekenler şunlar:
  • Uzun süre ekranda tek renkli bir içeriği açık tutmamak. (Özellikle 255-0-0 (RGB) saf kırmızı içeren içerik açık tutmamak)
  • Ekran parlaklığını en yüksek seviyede kullanırken ekranda sabit bir içerik tutmamak.
  • Kontrast farklarının fazla olduğu durumlarda (örneğin simsiyah bir ekranda yalnızca belirli piksellerin ,saat, navigasyon çubuğu, klavye gibi, açık kalması) içeriğin sabit kalması.
  • Mümkün olduğunca karanlık tema kullanın. Ne kadar az aydınlatma gerçekleştirilirse panel o kadar serin kalır. Serin panelin yanma süreci sıcak olan panele göre çok daha geç gerçekleşir.
Bunlara dikkat ettiğiniz sürece Amoled ekranı ya-ka-maz-sınız. Note 2, Note 4, S6, S7, A5 2016 aktif olarak kullandım. En uzun süre Note 4'ü kullandım aralarında. Sadece bu dediklerime dikkat ederek paneli fabrikadan çıkmışçasına kullanıyordum.

Özellikle en dip parlaklıkta 1 saati geçmeyen sabit içerikler bile bu panelleri yakmıyor (renkli içerik sabitse garanti veremem ama siyah beyaz için neredeyse garanti verebilirim). Parlaklık seviyenize göre süreyi oranlayın. ;)

Son olarak, Always on Display kullanacaksanız orijinal özelliği varsa kullanın. Üçüncü parti uygulamalar ile sahip olmaya çalışmayın. Firmalar tüm orijinal AoD özelliği için burn-in (yanma) koruması sunmaktalar. Yani kısaca orijinal AoD ile Amoled panelinizi yakamazsınız.
Hocam AoD benim işime çok yarıyor zaten sadece telefonu kapadıktan 10 saniye sonra duruyor ve bildirim geldiğinde 10 saniye duruyor sürekli açık değil yani ondada sadece saat yazıyor bunun sizce bir zararı olur mu?Ayrıca saati hangi renk yapmak daha iyi olur şu an beyaz renk kullanıyorum.

yani onda da sadece saat yazıyor bunun sizce bir zararı olur mu?
Hayır, olmaz.

Ayrıca saati hangi renk yapmak daha iyi olur
Ben beyaz renk kullanıyorum. Ama AoD zaten düzenli olarak hareket eden ve kısık olarak gözüken bir şey olduğu için hangi renk yaparsanız yapın çok büyük bir yıpratma değişimi göstermeyecektir.

Sabitler misiniz Amoled Ekranlarda ALWAYS ON DİSPLAY Desteği varsa kapatmayın adamlar yapıyorsa hepsini düşünüyor. Alwosy on display açık olduğu zaman biraz faydası olabilir fark ettiyseniz belli aralıklarla farklı yerlerde tarih ve saat gösteriyor ve her dakika sayı her saat sayı değişiyor. Zaten öyle bir şey olduğunda Samsung Tamir desteği var diye biliyorum Ayrıca. Siyah Duvar kağıdı da faydalı olacaktır hiç pixel yakmadığı için simgelerin yerini de aradaı bir değiştirmek lazım.

Yazdığınız bilgiler çok doğru ve faydalı. Başkalarının da faydalanabilmesi için sabaha kadar öğrendiklerinizi derlemeniz takdir edilesi bi davranış.
Yazdığınız yazıdan öğrendiğim herşeyi uygulamaya başladım, teşşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı