uydu3
Hectopat
- Katılım
- 27 Ekim 2020
- Mesajlar
- 318
- Çözümler
- 1
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Hocam AoD benim işime çok yarıyor zaten sadece telefonu kapadıktan 10 saniye sonra duruyor ve bildirim geldiğinde 10 saniye duruyor sürekli açık değil yani ondada sadece saat yazıyor bunun sizce bir zararı olur mu?Ayrıca saati hangi renk yapmak daha iyi olur şu an beyaz renk kullanıyorum.Amoled ekranları ilk günkü gibi korumak için yapmanız daha doğrusu dikkat etmeniz gerekenler şunlar:
Bunlara dikkat ettiğiniz sürece Amoled ekranı ya-ka-maz-sınız. Note 2, Note 4, S6, S7, A5 2016 aktif olarak kullandım. En uzun süre Note 4'ü kullandım aralarında. Sadece bu dediklerime dikkat ederek paneli fabrikadan çıkmışçasına kullanıyordum.
- Uzun süre ekranda tek renkli bir içeriği açık tutmamak. (Özellikle 255-0-0 (RGB) saf kırmızı içeren içerik açık tutmamak)
- Ekran parlaklığını en yüksek seviyede kullanırken ekranda sabit bir içerik tutmamak.
- Kontrast farklarının fazla olduğu durumlarda (örneğin simsiyah bir ekranda yalnızca belirli piksellerin ,saat, navigasyon çubuğu, klavye gibi, açık kalması) içeriğin sabit kalması.
- Mümkün olduğunca karanlık tema kullanın. Ne kadar az aydınlatma gerçekleştirilirse panel o kadar serin kalır. Serin panelin yanma süreci sıcak olan panele göre çok daha geç gerçekleşir.
Özellikle en dip parlaklıkta 1 saati geçmeyen sabit içerikler bile bu panelleri yakmıyor (renkli içerik sabitse garanti veremem ama siyah beyaz için neredeyse garanti verebilirim). Parlaklık seviyenize göre süreyi oranlayın.
Son olarak, Always on Display kullanacaksanız orijinal özelliği varsa kullanın. Üçüncü parti uygulamalar ile sahip olmaya çalışmayın. Firmalar tüm orijinal AoD özelliği için burn-in (yanma) koruması sunmaktalar. Yani kısaca orijinal AoD ile Amoled panelinizi yakamazsınız.