İspanyol gribi de var. 1. Dünya Savaşı’nda patlak verip 500 milyon insanı infekte etmiş. 100 milyona kadar ölü sayısı söyleniyor. Emin değilim ama Atatürk’ün bile bu hastalığı geçirdiği söyleniyor.
Bu hastalığa "İspanyol" gribi denmesinin sebebi dünyada 1. Dünya Savaşı yıllarının kamuoyundan yeni bir hastalık salgınının saklanmasına rağmen ilk olarak İspanya kamuoyunda tartışılmaya başlamasıdır. Yani İspanya bu hastalığın ortaya çıktığı veya en yoğun olduğu yer değil; bu hastalığın bir salgın olduğunun tespit edildiği yerdir.
Okumasam ben de İspanyol biri ile ilgili sanacaktım
Bu hastalığa "İspanyol" gribi denmesinin sebebi dünyada birinci dünya savaşı yıllarının kamuoyundan yeni bir hastalık salgınının saklanmasına rağmen ilk olarak İspanya kamuoyunda tartışılmaya başlamasıdır yani İspanya bu hastalığın ortaya çıktığı veya en yoğun olduğu yer değil; bu hastalığın bir salgın olduğunun tespit edildiği yerdir.
Virüs olan ili söylememelerinin şöyle bir faydası olabilir; mesela Kars'da deselerdi kocaelideki adam önlem almazdı. Ayrıca bulaşan ilde oldukça panik havası yaratıp diğer illerde rahatlık sağlayabilirdi bence.