An itibariyle Türkiye'de ilk vaka görüldü

İspanyol gribi de var. 1. Dünya Savaşı’nda patlak verip 500 milyon insanı infekte etmiş. 100 milyona kadar ölü sayısı söyleniyor. Emin değilim ama Atatürk’ün bile bu hastalığı geçirdiği söyleniyor.

Isin ilginc yani o grip aslinda Birlesik Devletler'de ortaya cikiyor. Amerikalilar "nedense" Ispanyol giribi demisler adina. 😡
 
Isin ilginc yani o grip aslinda Birlesik Devletler'de ortaya cikiyor. Amerikalilar "nedense" Ispanyol giribi demisler adina. 😡
Bu hastalığa "İspanyol" gribi denmesinin sebebi dünyada 1. Dünya Savaşı yıllarının kamuoyundan yeni bir hastalık salgınının saklanmasına rağmen ilk olarak İspanya kamuoyunda tartışılmaya başlamasıdır. Yani İspanya bu hastalığın ortaya çıktığı veya en yoğun olduğu yer değil; bu hastalığın bir salgın olduğunun tespit edildiği yerdir.

Okumasam ben de İspanyol biri ile ilgili sanacaktım :D

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hastalığa "İspanyol" gribi denmesinin sebebi dünyada birinci dünya savaşı yıllarının kamuoyundan yeni bir hastalık salgınının saklanmasına rağmen ilk olarak İspanya kamuoyunda tartışılmaya başlamasıdır yani İspanya bu hastalığın ortaya çıktığı veya en yoğun olduğu yer değil; bu hastalığın bir salgın olduğunun tespit edildiği yerdir.

Amerika'da ortaya cikip salgin halini aldiktan sonra Amerikali askerler araciligi ile Avrupa kitasina getirildi diye biliyorum.

Edit : Verin linkleri tabii, kalkti yasak. Ozgur Wikipedia. 🥰 🥰
 
Virüs olan ili söylememelerinin şöyle bir faydası olabilir; mesela Kars'da deselerdi kocaelideki adam önlem almazdı. Ayrıca bulaşan ilde oldukça panik havası yaratıp diğer illerde rahatlık sağlayabilirdi bence.
 
@Jira Kolonya içindeki etil alkol işe yarıyor virüs, bakterileri temizlemek için.

1583958771511.png


Aslında bunu alsalar işi kökten çözerler.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı