Ana bilgisayara sanal makineden virüs bulaşır mı?

Bir tane kanal biliyorum. Önüme çıkmıştı. Canlı yayında sanal makineden virüsleri indirip açıyordu. İlgimi çekti yarım saat onu izledim. Sanal makinede indirip dosyayı açmadan önce Wi-Fi'yi kapatın. Wi-Fi yolundan sizin diğer makinelerinize bulaşabilir. Bu arada hiçbir şey olmaz sanal makineden bulaşmaz güçlü bir virüs değilse.

Aynı internet üzerinden bulaşabilir, dosyayı açmadan önce sanal makinedeki interneti kapatın.

Şahsen söylersem, sanal makine için hangi uygulamayı kullandığı belliyse güçlü virüsler ile ana bilgisayara erişmek mümkün. Ama çok uğraştırır.

Evet Wi-Fi ile daha kolay sızabiliyoruz yoksa zor iş.

Bizim evde 2 adet Wi-Fi var ben bilgisayardan 1. Wi-Fi'ya sanal makineden 2. Wi-Fi'ya bağlansam yine de bulaşabilir mi? Ya da Wi-Fi yolu ile telefonlara vs. bulaşma ihtimali var mı? Virüs tarzı şeyler bir tık ilgimi çekiyor sanal makineye indirip birkaç virüs denemek vs.de istiyorum ama ana bilgisayara bulaşır diye korkuyorum

Sanal makineden ana makineye paylaşımlı dosya sistemi kullanıyorsanız bulaşma ihtimali olabilir.
Paylaşımlı dosya sistemi kullanmıyorsanız kapalı gelir yani pek bir sorun olmaz.
paylaşımlı dosya sistemi tam olarak ne oluyor? ve sanal makine kurmak için hangi programı kullanabilirim

Bizim evde 2 adet Wi-Fi var ben bilgisayardan 1. Wi-Fi'ya sanal makineden 2. Wi-Fi'ya bağlansam yine de bulaşabilir mi? Ya da Wi-Fi yolu ile telefonlara vs. bulaşma ihtimali var mı? Virüs tarzı şeyler bir tık ilgimi çekiyor sanal makineye indirip birkaç virüs denemek vs.de istiyorum ama ana bilgisayara bulaşır diye korkuyorum

Paylaşımlı dosya sistemi tam olarak ne oluyor? Ve sanal makine kurmak için hangi programı kullanabilirim

Aynı internetten bulaşma ihtimali düşükte olsa bulunuyor, virüsü çalıştırmadan önce interneti kapatabilirsiniz.

paylaşımlı dosya sistemi tam olarak ne oluyor? ve sanal makine kurmak için hangi programı kullanabilirim
Eğer sanal makineden bilgisayara paylaşımlı dosya sistemi kullanıyorsanız dosyaları ana makineye aktarabiliyorsunuz.
Yani virüs varsa sizin sisteminize geçebiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı