Anadolu lisesi vs meslek lisesi

Avantajdan falan bahsediyorlar kafayı yiyeceğim. Semtimin en iyi meslek lisesi dedikleri okulda 1 ay zor geçirdikten sonra Anadolu lisesine geçince gençleştim yemin ediyorum. Alnımdaki kırışıklıklar azaldı. Deniz kenarındaki okulda okuyorum şimdi. Okuldayken tatildeyim zaten.

Meslek lisesi bomboş. Tamamen bomboş balon gibi. Eğitimi de vasat. Orada meslek falan öğrenemezsin ki 1 yılda öğretecekleri bilgileri internetten 10 dakikada çok rahat öğrenirsin.

Hocam meslek lisesi saçmalık maymundan daha aşağı insanlar var bizzat deneyimlemis biei olarak söylüyorum yazilim okuyup biyerede gelmessin yazilimci olamk istiyorsan anadoluya git üniversitede öğrenirsin. Anadoluda istemiyorsan meseme git hem meslek ogren hemde liseyi bitir. Ben yazılım meslek lisesi okudum okulda birinciyim ama bir anlamı yok.
okuldan okula değişir olarak yorumluyorum çünkü dediğiniz tipler benim bu sene okuduğum anadoluda bizim bura böyle herhalde genel olarak o yüzden sadece dersler değişcek gibi düşünüyorum bizim burda fendede keko var anadoludada meslektede hatta b.a.l giden keko arkadaşım var hani

Avantajdan falan bahsediyorlar kafayı yiyeceğim. Semtimin en iyi meslek lisesi dedikleri okulda 1 ay zor geçirdikten sonra Anadolu lisesine geçince gençleştim yemin ediyorum. Alnımdaki kırışıklıklar azaldı. Deniz kenarındaki okulda okuyorum şimdi. Okuldayken tatildeyim zaten.

Meslek lisesi bomboş. Tamamen bomboş balon gibi. Eğitimi de vasat. Orada meslek falan öğrenemezsin ki 1 yılda öğretecekleri bilgileri internetten 10 dakikada çok rahat öğrenirsin.
falza bilgi öğrenirim öğrenmem ama diplomam olur enazından ondan sonrasını internetten devam ettiririm iyi bi yere gelirim bence ortam olarak kötü diyosanız az önce bi arkadaşa cevabını verdim bizim bura komple öyle her okul

Tam senin ve okulun durumunu bilmeden kesin şuraya git demek mantıklı olmaz ancak lütfen kendini ölç, YKS'de düzgün bir sıralama (kimine göre ilk 50k, kimine göre 100k) yapabileceğinden emin değilsen meslek edin, gerçekten daha fazla para kazanıyorlar.

Tam senin ve okulun durumunu bilmeden kesin şuraya git demek mantıklı olmaz ancak lütfen kendini ölç, YKS'de düzgün bir sıralama (kimine göre ilk 50k, kimine göre 100k) yapabileceğinden emin değilsen meslek edin, gerçekten daha fazla para kazanıyorlar.
yani bende öyle düşünüyorum zaten ama konunu başına geri geldik cevap verenlerin bazıları övüyor bazıları gömüyor çok arada kalıyorum ama şuanlık meslek gideceğim diyebilirim glb

Hocam meslek lisesi saçmalık maymundan daha aşağı insanlar var bizzat deneyimlemis biei olarak söylüyorum yazilim okuyup biyerede gelmessin yazilimci olamk istiyorsan Anadolu'ya git üniversitede öğrenirsin. Anadolu'da istemiyorsan MESEM'e git hem meslek ogren hem de liseyi bitir. Ben yazılım meslek lisesi okudum okulda birinciyim ama bir anlamı yok.

Dostum zaten belirttim okulun ortamı konusunda ve üniversitede yazılım okursan bile Max birkaç şey öğretiyorlar ondan sonrasını kendin ilerlemen lazım meslek lisesinde düzgün şekilde öğrenirsen ve kariyer hedefine bağlı olarak ünidede üstüne bir şeyler eklersen güzel yerlere gelirsin meslek lisesini kötülemenin bir anlamı yok açıkçası söylemem lazım 1.falan diyorsun pek de birinciliğin yokmuş dostum anlamı yoksa senin hatan var ben lisedeyken aynı zamanda büyük mağazalara iş yerlerine App otomasyon site ve sosyal medya desteği grafik tasarımı vs yapayım bir iş yerinde çalılmaha başladım ve 1 kuruş para almadım sadece kendimi geliştirmek için yaptım kariyer çizemeyip milletin geleceğine çamur atma herkes senin gibi değil.

Bu sene 9.sınıftım Anadolu'da kaldım yazılıma da merakım var, meslek okumak istiyorum. Biraz araştırma yaptım bazıları çok övüyor bazıları da çok gömüyor, sizce ne yapmalıyım? Anadolu'dan memnun değilim, okulun yarısı kaldı öğretmenleri berbat.
Gideceğin meslek lisesinin öğretmenleri iyiyse, meslek lisesine git, kötüyse gitme. Ayrıca meslek liseleri gerçekten iyi liseler öğretenler olduğu sürece. Ortamı sana bağlı illa kafana denk birisine bulursun gibime geliyor. Gömenler ise sırf genellikle ortamları kötü diye gömüyor, bu kadar basit.

Dostum zaten belirttim okulun ortamı konusunda ve üniversitede yazılım okursan bile Max birkaç şey öğretiyorlar ondan sonrasını kendin ilerlemen lazım meslek lisesinde düzgün şekilde öğrenirsen ve kariyer hedefine bağlı olarak ünidede üstüne bir şeyler eklersen güzel yerlere gelirsin meslek lisesini kötülemenin bir anlamı yok açıkçası söylemem lazım 1.falan diyorsun pek de birinciliğin yokmuş dostum anlamı yoksa senin hatan var ben lisedeyken aynı zamanda büyük mağazalara iş yerlerine App otomasyon site ve sosyal medya desteği grafik tasarımı vs yapayım bir iş yerinde çalılmaha başladım ve 1 kuruş para almadım sadece kendimi geliştirmek için yaptım kariyer çizemeyip milletin geleceğine çamur atma herkes senin gibi değil.
Hocam bunları meslek lisesine gitmeden de yapabilir, o ortama girmesine gerek yok. Uzum uzume baka baka kararıri okulda ogretilen cok giris seviyesi Udemy veya YouTube'dan 1 ayda ogrenilecek seyler 4 yilde ogretilenler.

Yani bende öyle düşünüyorum zaten ama konunu başına geri geldik cevap verenlerin bazıları övüyor bazıları gömüyor çok arada kalıyorum ama şu anlık meslek gideceğim diyebilirim glb.

Dostum milleti dinleme 21 yaşındayım bak Anadolu ders açısından sana çok fena girer ben bölümden fukl yüksek aldığım için ortalamam yüksekti ve bu üniversite sınavındada yardımcı oluyor PC üzerinde bir kariyer hedefin varsa o alana yöneleceksin benim gittiğim okul şehrin en kötü okuluydı ama ben hocalarla anlaşıyordum seviyolardı beni her şey karşılıklı ve kendimi geliştiriyordum sende bu yönde ilerlemen lazım ileremeyeceksen Anadolu'ya git yaşın kaç bilmiyorum ama belki de biliyorsundur hiçbir şey kendiliğimden olmuyor çabalıyacaksın ve bunu meslek lisesinde yüksek verim alarak yapabilirsin ortamın kötü olduğunu sana söyledim ama ben kekolarla vs uğraşmazdom hiç 3 yakın arkadaşım vardı zaten biz 4 kişi bölümün en iyi 4 öğrencisiydik boş boş işlerle serserilik ile işimiz olmazdı kendi yolunu kendin çizeceksin kararını ona göre ver seni yanlış yönlendirmek istemem.

Gideceğin meslek lisesinin öğretmenleri iyiyse, meslek lisesine git, kötüyse gitme. Ayrıca meslek liseleri gerçekten iyi liseler öğretenler olduğu sürece. Ortamı sana bağlı illa kafana denk birisine bulursun gibime geliyor. Gömenler ise sırf genellikle ortamları kötü diye gömüyor, bu kadar basit.
+

Ha birde konular okadar yavas ilerliyorki yani inanamazsin yazilim iyi felan diyosunuzda if elsi felan 2 3 ayda ogretiyolar yavas yavas tam aha simdi teknik yerlere gecicek sene bitiyor ve seneye ona devam etmiyorsun baska seyler ogreniyorsun meslek lisesi ovenleri gercekten anlamiyorum bende bu ovenlre kanip meslek lisesine gitmistim ve keske meseme gitseydim diyorum

keşke gitmeden öğretmenlerin kişiliğin anlayabilsem ama iyi olduklarını düşünüyorum

Ha birde konular okadar yavas ilerliyorki yani inanamazsin yazilim iyi felan diyosunuzda if elsi felan 2 3 ayda ogretiyolar yavas yavas tam aha simdi teknik yerlere gecicek sene bitiyor ve seneye ona devam etmiyorsun baska seyler ogreniyorsun meslek lisesi ovenleri gercekten anlamiyorum bende bu ovenlre kanip meslek lisesine gitmistim ve keske meseme gitseydim diyorum
yavaş olması bana göre bişeyi değiştirmez ayrıntılı anlatsın yavaş anlatsın hadi idyelim ayrıntılıda değil bana bi zararı yok amacım zaten yanda duracak bi diploma ve gidilecek onlarca kurs

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı