Anadolu lisesi vs Meslek lisesi

lider adana

Centipat
Daha fazla  
Ben 9.sınıfa geçtim ve şu an meslek lisesindeyim ama Anadolu'ya geçmek istiyorum. İleriki hayatımda iyi bir mesleğim olsun istiyorum. Sizce meslektemi kalmalıyım yoksa Anadolu'ya mı geçmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 9.sınıfa geçtim ve şu an meslek lisesindeyim ama Anadolu'ya geçmek istiyorum. İleriki hayatımda iyi bir mesleğim olsun istiyorum. Sizce meslektemi kalmalıyım yoksa Anadolu'ya mı geçmeliyim?

Ne mesleği istediğine bağlı ben makine mühendisi olacağım o yüzden meslek lisesindeyim ama diyelim ki öğretmen olacaksın Anadolu'ya geç hem öğrencileri daha kaliteli.

Eğer okurum diyorsanız mesleğe geçmeyin. Anadolu imkanları kat kat daha iyi. Meslek lisesinde 8-5 okula gidiyorsun. Bunu göze alarak git gidersen.

Eğer okul, iyi bir puanla öğrenci alıyorsa (OBP 80 üstü), orada kalmanı öneririm. Anadolu liseleri, gerçekten meslek liselerinden pek farklı değil; 9. ve 10. sınıflarda görülen matematik, edebiyat, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya vb. tüm dersler aynı. 11. sınıfta da matematik, tarih, fizik, edebiyat vb. dersler hâlâ var; tek fark, ek olarak meslek dersi görüyorsun. 12. sınıfta ise staj yapacaksın. Onun haricinde meslek lisesinin geri kalan bir yanı yok. Üniversite sınavını 1 yıl mezuna kalıp halledebilirsin; fakat Anadolu lisesinde okuyan biri, meslek lisesi diplomasını hiçbir zaman alamaz. Ayrıca 10. sınıf 2. dönem itibarıyla okul değiştiremezsin; bunu bilerek seçim yap.

Eğer okul, iyi bir puanla öğrenci alıyorsa (OBP 80 üstü), orada kalmanı öneririm. Anadolu liseleri, gerçekten meslek liselerinden pek farklı değil; 9. ve 10. sınıflarda görülen matematik, edebiyat, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya vb. tüm dersler aynı. 11. sınıfta da matematik, tarih, fizik, edebiyat vb. dersler hâlâ var; tek fark, ek olarak meslek dersi görüyorsun. 12. sınıfta ise staj yapacaksın. Onun haricinde meslek lisesinin geri kalan bir yanı yok. Üniversite sınavını 1 yıl mezuna kalıp halledebilirsin; fakat Anadolu lisesinde okuyan biri, meslek lisesi diplomasını hiçbir zaman alamaz. Ayrıca 10. sınıf 2. dönem itibarıyla okul değiştiremezsin; bunu bilerek seçim yap.
Hocam şuan meslek deyim Anadolu'da zorlanırım diye burda kaldım bilişim bölümünü tercih ettim, değiştirmeyi gene düşünüyorum sonumuz hayır olsun

Hocam şu an meslek deyim Anadolu'da zorlanırım diye burada kaldım bilişim bölümünü tercih ettim, değiştirmeyi gene düşünüyorum sonumuz hayır olsun.

Zorlanırsın sınavlar kıyaslanamaz gerçekten iki ortamıda görmüş biri olarak konuşuyorum ortalamanı yüksek tutmaya çalış bilişim bölümünden TYT ile yerleşirsen ek puan veriliyor zaten sistemli çalışırsan 2 yıllık garanti kazanırsın ortama bakıp dersleri salmazsan tabii. 4 yıllık da artık sana kalmış tamamen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı