Anadolu vs meslek lisesi

0 No name 0

Centipat
Daha fazla  
Ben 10. sınıfım ve okul değiştirmek istiyorum 2 tercihim var tahmin ettiğiniz üzere Anadolu lisesi ve meslek lisesi şu an okuduğum okul olan Anadolu meslek lisesini bırakmayı düşünüyorum fakat hangi liseye gitmeliyim kararsızım ne yapmalıyım?

YKS zor mu başarabilir miyim?
LGS'den 270 puanı hiç çalışmadan aldım çalışırsam daha iyisini yapabileceğime inanıyorum ama endişeliyim ya yapamazsam diye.

Meslek lisesine geçersem 9. sınıftan mı başlarım?

Bırakma nedenim konumu şehir dışında olduğu için servis kullanıyorum ve ücretleri 600 TL olmuş başka sebeblerde var tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 10. sınıfım ve okul değiştirmek istiyorum 2 tercihim var tahmin ettiğiniz üzere Anadolu lisesi ve meslek lisesi şu an okuduğum okul olan Anadolu meslek lisesini bırakmayı düşünüyorum fakat hangi liseye gitmeliyim kararsızım ne yapmalıyım?

LGS'den 270 puanı hiç çalışmadan aldım çalışırsam daha iyisini yapabileceğime inanıyorum ama endişeliyim ya yapamazsam diye.

Bırakma nedenim konumu şehir dışında olduğu için servis kullanıyorum ve ücretleri 600 TL olmuş başka sebeblerde var tabii.
Nakil almışsanız bitirdiğiniz sınıfları tekrar okumazsınız, örneğin 10. sınıfı bitirdiyseniz 11. sınıftan başlarsınız. Meslek liselerinde nasıl olur bilmiyorum, belki alt sınıftan ders verebilir programınızı büyütebilirler ama yasal zorunluluk sizi okuduğunuz sınıfa geçirmeleri. Yine de geçmek istediğiniz okulu arayıp bir sorun derim.

YKS için:
Elbette başarabilirsiniz, ama hedefleriniz lisedeki arkadaşlarınızdan farklı olacağı için motive olmakta zorlanabilirsiniz. Matematik, fen gibi ders saati sayısının azlığı çok büyük fark yaratıyor. Düzenli bir program hazırlamalı, doğru insanlarla çalışmalı ve hatalarınızın üstüne gitmelisiniz. Fen lisesinde 150.000 yapan da var, Meslek lisesinde 30.000 de. Tamamen size bağlı.

Anadolu oku üniversitede seç bölüm en iyisi bu şimdi meslek okursan bölümünü okursun örneğin bilgisayar bölümü 12. sınıfta çok yoğun bilgisayar dersi görürsün ama üniversite sınavında sana o bilgisayar dersleri sorulmaz bu yüzden sınavda kağıtla bakışırsınız gerek yok

Anadolu oku üniversitede seç bölüm en iyisi bu şimdi meslek okursan bölümünü okursun örneğin bilgisayar bölümü 12. sınıfta çok yoğun bilgisayar dersi görürsün ama üniversite sınavında sana o bilgisayar dersleri sorulmaz bu yüzden sınavda kağıtla bakışırsınız gerek yok
Başarabilir miyim derslerim fena sayilmaz ama endişeliyim ya yapamazsam diye.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı