Anadolu'dan MESEM'e geçiş

lewandowski

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, ben 10. sınıf bir gencim ve gelecek kaygım inanılmaz fazla Anadolu'da başarılı olur muyum veya ileride üniversitede iyi bir bölüm kazanır mıyım kaygısıyla kararsız kalmış durumdayım. Bir yandan MESEM'e geçmeyi planlıyorum ama gençliğimin heba olabiliceğinden çekiniyorum. Anadolu'ya devam edersem de başarılı olamayacağım kaygısı var. Bunun yanı sıra eğer MESEM'e geçersem geri Anadolu'ya geçiş yapamayacağım için doğru bir karar vermeliyim bu konuda bilgisi olan kişiler beni bilgilendirir mi? Çevremde konuyu anlatabileceğim çok fazla kişi yok o yüzden yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.

Bir tanıdığımın oğlu geçti. Son senesini okuyor ve seneye çocuk çırak eğitmek için dükkan açacak.

Açık konuşmak gerekirse %0.5 olan o harbi üniversitelere girmedikçe üniversiteye gidip 4 yılını çöpe atacaksın. Bunun yerine herhangi bir yerde 4 yıl çalışıp kademe atlamak daha mantıklı. Yeni sistemi tam bilmiyorum ama eskisine göre çok daha iyi olmuş. İlgi alakanın olduğu bir bölümü oku geç.

Eski sistemde seni bir yandan üniversiteye hazırlıyorlardı bir yandan mesleğe hazırlıyorlardı, sayısal mesleği seçince sözel öğretiyorlardı sözel bölümü seçince sayısal öğretiyorlardı böylece bir şey bilmeden üniversite sınavına giren gençler oluyordu ve meslek okulları kötüleniyordu.

MESEM direkt al meslek git başla kafasında diye duyuyorum, genç yaşta para kazanmak ve geleceğin üniversite mezunlarına çalışacak dükkan ve özenilecek patron hazırlamak için çok iyi adım atmışlar.

Bir tanıdığımın oğlu geçti. Son senesini okuyor ve seneye çocuk çırak eğitmek için dükkan açacak.

Açık konuşmak gerekirse %0.5 olan o harbi üniversitelere girmedikçe üniversiteye gidip 4 yılını çöpe atacaksın. Bunun yerine herhangi bir yerde 4 yıl çalışıp kademe atlamak daha mantıklı. Yeni sistemi tam bilmiyorum ama eskisine göre çok daha iyi olmuş. İlgi alakanın olduğu bir bölümü oku geç.

Eski sistemde seni bir yandan üniversiteye hazırlıyorlardı bir yandan mesleğe hazırlıyorlardı, sayısal mesleği seçince sözel öğretiyorlardı sözel bölümü seçince sayısal öğretiyorlardı böylece bir şey bilmeden üniversite sınavına giren gençler oluyordu ve meslek okulları kötüleniyordu.

MESEM direkt al meslek git başla kafasında diye duyuyorum, genç yaşta para kazanmak ve geleceğin üniversite mezunlarına çalışacak dükkan ve özenilecek patron hazırlamak için çok iyi adım atmışlar.

Cevabınız için teşekkür ederim, peki tatiller vs. nasıl oluyor biliyorsanız yazar mısınız yani yaz tatilleri vesaire.

Cevabınız için teşekkür ederim, peki tatiller vs. nasıl oluyor biliyorsanız yazar mısınız yani yaz tatilleri vesaire.
Hocam bahsettiğim çocuk sürekli çalışıyor hatta okula gitmiyordu çalışmak için. Sonunda okulla görüştüler çalıştığı yer resmi bir firmanın servisi olarak değiştirildi çocuk işe gidince arabayla okula atıyorlardı(neredeyse zorla). Bu yüzden tatil yaptığını görmedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı