Anahtarlı Prizin Ses Çıkartması Sorun Oluşturur mu?

Arkadaşlar viko 6'li akım korumalı anahtarlı priz uzatma kablosu kullanıyorum. O anahtar pressli basmalı olduğu için yarımcık basarken bir şey fark ettim. Yarım basınca yani açma kapama arasında ikileme düşürünce cızırdama oluyor. Bu prize PC'yi emanet ediyorum bu durum normal mi? Anahtar kapalıyken açarken de bazen ufak cızırdıyor. Açarken bazen ampuller hafif gücünü kaybediyor sonra düzeliyor bu nedendir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar viko 6'li akım korumalı anahtarlı priz uzatma kablosu kullanıyorum. O anahtar pressli basmalı olduğu için yarımcık basarken bir şey fark ettim. Yarım basınca yani açma kapama arasında ikileme düşürünce cızırdama oluyor. Bu prize PC'yi emanet ediyorum bu durum normal mi? Anahtar kapalıyken açarken de bazen ufak cızırdıyor. Açarken bazen ampuller hafif gücünü kaybediyor sonra düzeliyor bu nedendir?
PSU 80+ ise yüksek elektirk akımı, çok düşük elektrik gücü, ani elektrik gücü değişimlerine karşıda dayanıklıdır.

Yaptığınız durum kontakların birleşmemesi sonucu yük altında Ark yapmasıdır bu tüm anahtarlı prizler hatta ev sigortalarında bile böyledir sisteme priz zarar vermez fakat sizin yaptığınız şey zarar verebilir tekrar denememenizi öneririm... Lamba azalması ise PC ekipmanı ile ışıklar aynı faz üzerinde olduğundan anlık dalgalanma oluyor bu da normaldir.

Hocam, yarım basıp falan kullanmayın. Tam basıp kapatın/açın.

Hocam basmadan açılmıyor ki. Basarken mutlaka ufak cızırdıyor. Kapatırkende anahtar şalterli değil press Matik?
Yaptığınız durum kontakların birleşmemesi sonucu yük altında Ark yapmasıdır bu tüm anahtarlı prizler hatta ev sigortalarında bile böyledir sisteme priz zarar vermez fakat sizin yaptığınız şey zarar verebilir tekrar denememenizi öneririm... Lamba azalması ise PC ekipmanı ile ışıklar aynı faz üzerinde olduğundan anlık dalgalanma oluyor bu da normaldir.

Hocam, yarım basıp falan kullanmayın. Tam basıp kapatın/açın.
@Yener K. hocam tam basıncada ufaktan oluyor.

Kontak sesi olabilir. Viko iyi markadır. Dediğiniz prizi gördüm. Basmalı anahtar var. Tam basıp bırakın. Sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Merhaba. Anahtarlı prize basılıp açıldıktan sonra bu cızırdamaların sürekli olarak devam etmemesi haricinde bir sıkıntınız olmayacaktır. Basarak açma esnasında, bu alıcı yüklerin anahtarları da açık (açılmış lamba anahtarı gibi) ve PSU kapalı devre olup (standby'da çalışmayı beklerken) tüm bu bağlı yüklerle anahtarla açılmaya çalışılan bu elektrik yüküne bağlanmaya çalışılırken duyulan cızırtılar normal kabul edilebilir.

Devredeki PC ve lambalar sürekli çalışırken bu cızırtıların hiç duyulmaması durumunda ise alıcı cihazlar tarafında herhangi bir sıkıntınız olmayacaktır. Yani İlk açılma ile açıldıktan sonra duyulan cızırtıların farkı ayni bu şekildeyse bu konuda bir endişeyi duymayın. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı