Çözüldü Anakart 3 pin girişi yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Daha fazla  
P5K-SE kullanıcısıyım, yeni ekran kartı aldım bu havalarda bile en basit test amaçlı mad Games tycoon yükledim. Sonrasında sıcaklıkların 70C'ye çıktığını gördüm. Neyse fan ayarlarını %20-30 falan ayarladım yine sıcaklık aynı. Kasa kapağını açtım ve benim kafa şişiren 4 pin bağlantılı 12 cm fanı taktım. Sıcaklık 7-8C düştü ve 63C oldu. Şimdi yaz geleceği için ve havaların 20-30 arası sıcaklıklarda gezeceği için korkmuyor değilim. Benim anakartımda 3 pin bağlantı yok saçma bir şekilde, sadece CPU fanı bağlantısı var o da 4 pin CPU girişi. Onun dışında 3 pin girişi yok veya ben görmüyorum. Acaba PSU'nun büyük 4 pin girişini 3 pin girişine çeviren bir aparat var mıdır? Egzoz fan fan hızını ayarlayabilmeliyim. Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1616013477476.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 149
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Var hocam SATA portlarının altına bakının 2 tane var hem de. En eski anakartlarda bile kasa fanı bağlantısı vardır.
Onu da uzatma kablosu ile aslında ikinci üç pine takıp kasanın önüne yerleştirebilirsiniz. Olmadı 12cm fan alırsınız kasanın önüne hem daha sessiz ve daha iyi soğutur.

Onu da uzatma kablosu ile aslında ikinci üç pine takıp kasanın önüne yerleştirebilirsiniz. Olmadı 12cm fan alırsınız kasanın önüne hem daha sessiz ve daha iyi soğutur.
İlerleyen zamanlarda düşünürüm, 2. bir fan fena olmaz ama ben sessizliğe önem verdiğim için eski fanı 2. fan olarak takar mıyım bilmiyorum. Fakat bu yaz çok sıcak olursa ses falan dinlemeden 2 fan takmak zorunda kalabilirim malum HD 6950 at hırsızı gibi ısınıyor.

Kolay değil onu soğutmak, 200W TDP'de boru değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…