Çözüldü Anakart 3 pin girişi yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Daha fazla  
P5K-SE kullanıcısıyım, yeni ekran kartı aldım bu havalarda bile en basit test amaçlı mad Games tycoon yükledim. Sonrasında sıcaklıkların 70C'ye çıktığını gördüm. Neyse fan ayarlarını %20-30 falan ayarladım yine sıcaklık aynı. Kasa kapağını açtım ve benim kafa şişiren 4 pin bağlantılı 12 cm fanı taktım. Sıcaklık 7-8C düştü ve 63C oldu. Şimdi yaz geleceği için ve havaların 20-30 arası sıcaklıklarda gezeceği için korkmuyor değilim. Benim anakartımda 3 pin bağlantı yok saçma bir şekilde, sadece CPU fanı bağlantısı var o da 4 pin CPU girişi. Onun dışında 3 pin girişi yok veya ben görmüyorum. Acaba PSU'nun büyük 4 pin girişini 3 pin girişine çeviren bir aparat var mıdır? Egzoz fan fan hızını ayarlayabilmeliyim. Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1616013477476.png
    1616013477476.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 149
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Var hocam SATA portlarının altına bakının 2 tane var hem de. En eski anakartlarda bile kasa fanı bağlantısı vardır.
3 pin i ayarlamak münkün değil diye biliyorum fakat Molex 3pin çevirici var Molex 4 Pin to 3 Pin Fan Konnektör Soket Çevirici Kablo Fiyatları ve Özellikleri ayrıca 4 pinli yuvaya 3pinde takılabilir.
4 pin ufak yuvayı kastetmedim bir adet 4 pin küçük yuva var o da CPU fanı bağlantısı için ve bağlı. Ben anakartta 2. bir 3 pin bağlantısı göremedim büyük olan sanırım senin dediğinden 4 pin molex bağlantı var. Anakartımda 3 pin küçük bağlantı yok. 4 pin molex'lerde fan hızı ayarlayamıyorsun şu an 12 cm 4 pin fan bağlı bios'dan gözüküyor ama ayarlayamıyorum.

Konuyu çözüldü işaretleyebilirsiniz hocam, ne mutlu konu çözüldüğüne :)
Benim 4 pin girişli FAN var, sesini ayarlayamıyorum. Acaba 4 pin'i 3 pin yapan bir aparat alıp öyle kullansam ayarlayabilir miyim? Daha az masraf olması açısından hangisini tercih edeyim; yeni 3 pin fan mı alayım yoksa eski fan'a dönüştürücü mü önerirsin?

Benim 4 pin girişli FAN var, sesini ayarlayamıyorum. Acaba 4 Pin'i 3 pin yapan bir aparat alıp öyle kullansam ayarlayabilir miyim? Daha az masraf olması açısından hangisini tercih edeyim; yeni 3 pin fan mı alayım yoksa eski Fan'a dönüştürücü mü önerirsin?

Yeni üç pin fan alabilirsiniz hocam, işlemci fanını da BIOS'tan ayarlayabilirsiniz.

Yeni üç pin fan alabilirsiniz hocam, işlemci fanını da BIOS'tan ayarlayabilirsiniz.
İşlemci fanı slient modda sessizce çalışıyor zaten. Öyleyse aparat ile uğraşmayıp direkt 3 pin Egzoz fan almam lazım, eski Egzoz fanı da cüzi bir miktara satarım boş boş durmasın evde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı