Anakart ASUS P7H55D-M Pro kaç GB RAM destekler?

Evet dediğiniz gibi. Ama eğer 4 slot varsa 2 slota 8x2 şeklinde yine takılabilmekte. Ama 8x4 takılabilir mi onu tam bilmiyorum araştırmak lazım.
Sitesinde 4x2 DDR3 1333MHz RAM desteklediği yazıyor. Ama Xeon işlemciye 32 GB belleğe kadar destek gözükmekte (anakart sitesinde yazmıyor işlemcinin sitesinde yazıyor.)

Görselde bilgiler yazıyor:

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    3,1 KB · Görüntüleme: 51
Evet dediğiniz gibi. Ama eğer 4 slot varsa 2 slota 8x2 şeklinde yine takılabilmekte. Ama 8x4 takılabilir mi onu tam bilmiyorum araştırmak lazım.
Sitesinde 4x2 DDR3 1333MHz RAM desteklediği yazıyor. Ama Xeon işlemciye 32 GB belleğe kadar destek gözükmekte (anakart sitesinde yazmıyor işlemcinin sitesinde yazıyor.)

Hocam bende Intel Xeon X3440 işlemci var alayım mı bu anakartı RAM takviyesi için alacağım 16 olsun diye benimkine en fazla 8 GB RAM takılıyor

Diğer konunda yazmıştım zaten sana. 3x8 24 GB taktım bu anakarta. 32 de takılır sıkıntı olmaz ama gerek yok 32 GB'ye.

Aslında çift kanal olarak 16 GB tek kanal olarak 8 GB oluyor o zaman. Bence 2 tane çift kanal olması göz çıkarmaz ve bayağı yardımcı olur.
Yani 32 GB olması ilerisi için iyi olur.

24 GB'yi örnek olarak söyledim 32 GB da takılıyor anlamında. 1156 sokette ilerisi yok hocam kendim uzun süre kullandım 4 çekirdek yeterli olmuyor. 16 GB yeter bu sisteme. X58 sistem olsa 3 kanal bellek ve Xeon işlemciyle güzel işler yapılır orası ayrı. 1080p 1440p her türlü götürüyor o.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı