Anakart BIOS güncelleme sonrası eski işlemci kullanılabilir mi?

Örnek V1 BIOS Ryzen 5 1600'ü desteklerken V2 BIOS R5 5600'ü desteklerse. V2 BIOS da R5 1600 kullanılabilir mi?
Hocam bir sıkıntı olmaz,çünkü desteklemeyeceği zaman ise güncelleme notlarında yazar. Bir sıkıntı olmaz.

Genelde destekler. Desteklemeyeceği zaman ise güncelleme notlarında yazar. Mesela şu şu işlemci ailesine destek vermek için şu şu işlemci ailesini kaldırdık diye. Ama bu durum genelde AMD Bristol Ridge'de oluyor. Bahsettiğiniz Ryzen 5 1600 Summit Ridge olarak geçiyor.

Hangi anakart hangi BIOS sürümü için konuşuyoruz? Teyit etmiş oluruz.

Genelde destekler. Desteklemeyeceği zaman ise güncelleme notlarında yazar. Mesela şu şu işlemci ailesine destek vermek için şu şu işlemci ailesini kaldırdık diye. Ama bu durum genelde AMD Bristol Ridge'de oluyor. Bahsettiğiniz Ryzen 5 1600 Summit Ridge olarak geçiyor.

Hangi anakart hangi BIOS sürümü için konuşuyoruz? Teyit etmiş oluruz.
a320m pro vh plus aldım r3 2200g ile kullanıyorum hangi işlemciyi destekliyorsa ona göre bi işlemci alıcam o yüzden sordum.

AM4 soketin son serisi yani Ryzen 5000 serisinde Ryzen 9 5950X dahil tüm işlemcileri kullanabilirsin. Ama A320 anakartlar Ryzen 5000 serisindeki bazı güçlü işlemciler için biraz düşük kalır. Alacağın işlemciye göre değişir yani. Hangi işlemciyi düşünüyorsun?

AM4 soketin son serisi yani Ryzen 5000 serisinde Ryzen 9 5950X dahil tüm işlemcileri kullanabilirsin. Ama A320 anakartlar Ryzen 5000 serisindeki bazı güçlü işlemciler için biraz düşük kalır. Alacağın işlemciye göre değişir yani. Hangi işlemciyi düşünüyorsun?
IMG_20230814_205950.jpg

Burda 2. nesile kadar desteklediği gözüküyor eğer böyleyse r5 1600 değilse r5 5600e yükseltmeyi düşünüyorum.

Anakart üreticisinin kendi sitesinde destekliyor.

Üstteki mesajımda da desteklediğini söylemiştim.

Anakart üreticisinin kendi sitesinde destekliyor.

Üstteki mesajımda da desteklediğini söylemiştim.
aşağıdaki results yazısı bios sürümü mü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı