Anakart Boot device LED kırmızı yanıyor ve ekranda görüntü yok

Uzaylı Hüseyin

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarlardan pek anlamam. Bugün bir içini temizleyeyim dedim tekrar açmaya çalıştığımda Boot device LED yandı ve ekranda görüntü yok. Anakartım ASUS.
Bir parçayada hasar vermedim sadece rami çıkarıp taktım.

Anakart, işlemci, ekran kartı güç bağlantı kablolarını kontrol edin. Hard disk kablolarını kontrol edin. Bilgisayarınızı kapatın, fişten çekin. BIOS pilini çıkarın ve 5 dakika bekleyin. Bellekleri de çıkarın ve sarı renkli uç tarafını silgiyle hafifçe silin. Sonrasında hepsini takın ve sisteminizi çalıştırın.

Kablolar sağlam duruyor. Fişten çekip bekledim değişmedi ve fark ettiğim bir şey var Boot device LED'den hemen önce VGA LED yanıyor RAM'lerin altında.
RAM'lerin yerini değiştirdim bu sefer LED'ler yanmıyor ama ekranda hala görüntü yok.

BIOS pilini çıkardınız mı? Bellekleri dediğim gibi silip tekrar taktınız mı? Ekran kartını da çıkarıp takabilirsiniz. En son olarak yine bilgisayarınızı kapatıp fişten çekin ve açma/kapama tuşuna arka arkaya 6-7 kez basın. Sonra sistemi tekrar çalıştırın.

BIOS pilini nasıl çıkarıcam onu bilmiyorum😅ve RAM'lerin ucunu sildim ekran kartını da çıkarırdım ama bir tuhaf sistemi var çıkaramıyorum internette bulamadım.

BIOS piliniz burada. İnternette çok sayıda BIOS pil çıkarma videosu vardır. Onları izleyip sonrasında deneyebilirsiniz. Çok basit bir işlem. Bunu yaparken bilgisayarın kapalı ve fişten çekilmiş olduğuna emin olun.

x99.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı