Anakart Bootable Aygıtları Görmüyor

Yer
Sancaktepe, İstanbul
Merhabalar, dandik bir markanın (WIBTEK) H61 çipsetli anakartı, kendisine SATA üzerinden bağlı olan HDD ve CD-ROM'u görmüyor.
SATA kablolarını değiştirdim 2'sini de. Farklı girişleri denedim. Fakat bir türlü çözemedim.
Sorun; bazen normal bir şekilde Windows Boot edilirken, 1-2 normal Boot'tan sonra bir sonraki Boot'ta direkt BIOS ekranına atıyor. (HDD ve CD-ROM'u görmediğinden) Ve kafasına ne zaman eserse bir normal başlatıyor (Aygıtları görüyor) bir BIOS'a atıyor.
Sisteme SSD Update yapılacak. Fakat ben sorunun anakartta olduğunu düşünüyorum. Ve normal açılacağı bildiğim zamandan hemen önce Delete ile BIOS'a girdiğimde başlatılabilir cihazlar görünüyor.
Sorun HDD'de olsaydı sadece HDD'yi görmemezlik yapardı.
Sizin düşünceniz nedir?
Kasa da Everest'in hazır kasası galiba.

Hocam merhabalar. Tespitiniz de haklı olduğunuzu düşünüyorum. HDD kaynaklı bir sorun değil bence de. Ancak daha önceki yaşadığım bir tecrübe aklıma problemin PSU da olma ihtimalini getirdi. Gerekli olmayan bütün USB çıkarıp, mümkünse ekran kartını çıkartıp kontrol etme şansınız var mı?

Hocam merhabalar. Tespitiniz de haklı olduğunuzu düşünüyorum. HDD kaynaklı bir sorun değil bence de. Ancak daha önceki yaşadığım bir tecrübe aklıma problemin PSU da olma ihtimalini getirdi. Gerekli olmayan bütün USB çıkarıp, mümkünse ekran kartını çıkartıp kontrol etme şansınız var mı?
Ekran kartı yok Pentium işlemci var (55W) 2GB DDR3 RAM takılı, SATA HDD ve SATA CD-ROM. Bir PSU'ya bakayım.
Power Supply'da sorun yok. Kendi kasamdaki 600W'ı taktım. Yine bazen normal bazen de BIOS'u açtı. Ne diyorsunuz hocam? Anakart bence. RAM ile alakalı olduğunu da sanmıyorum. BIOS'a girmezdi zaten. @Punishercan

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı