Anakart cipset güncellemenin önemi

Var tabi ki de bilgisayarınızda ki tüm donanımların sürücüsü vardır ve güncellenmesi gerekir. Bilgisayarınızın chipsetinin marka modelini, işletim sistemini ve bitini söylerseniz size yardımcı olabiliriz.

Yonga setleri sistemin en ana birleşenlerinin iletişimini denetleyen görevlilerdir.
Dolayısıyla sürücüsünü güncel tutmak çok büyük önem arz eder. Bazı uyumsuzlukları giderir, uyumlulukları da daha uyumlu hale getirir.
Dolayısıyla sistemin stabilitesini arttırır. Bazı donanımların performansını da arttırabilir, mesela HDD.

Yani mutlaka güncellenmelidir bu sürücü.

Cipset te bios güncelleme gibi flash a atarak bios tool dan mı yapıyoruz? Yoksa herhan gibi bir program gibi masa üstünden mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim. Cip setimi buldum yeniledim ama benim aslında çözmek istediğim asıl sorun çözülmedi. Ramlarimden birini tanıtamıyorum. Sistemim anakart asus p8h67, psu600W, ramler 2 tane corsair xms3 4gb. 2'sini birden taktıgımda memoryOK yanıp sönüyor.

Baya ugraştım basıyorum dügmesine ama başlamıyor bir türlü. Her iki ramimde tek taktıgımda çalışıyor ikinciyi kabul etmiyor. Yani şu an takılı mesala bir ışık filan yanmıyor ama bilgisayarımda 4 gb bellek diyor. Biostanda baktım ama çok anlamadıgım için bir şey de yapamadım.

Bide ramlerin üzerinde 1600 yazıyor ama biosta 1333. 1600 e aldıgımda ram overclock hatası veriyor. Değiştirmemi istiyor. Biraz karışık oldu biliyorum kusura bakmayın.:) 
İşlemci fanımı degiştirip, ssd takıp format atmıştım en son:) Ondan sonra oldu?

Tamam slot girişlerini degiştirmedim siyahlarda takılı. O kadarını biliyoruz canım:)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı