Anakart CPU+ Hatası

Can Gürsel

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Kingston 8GB (2x4GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2666MHz CL15
SSD veya HDD modeli
Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 720
Ekran kartı
MSI GTX960 4 GB
Anakart
MSI B150M BAZOOKA Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133M
İşlemci
Intel Core i5 6400 Soket 1151 2.7GHz 6MB Önbellek
Merhaba, son zamanlarda oyunlarda yaşadığım FPS droplardan ötürü, işlemcimin termal macununu yenilemek istedim. İlk defa yapacaktım ve fanı tekrar takarken tutmasını sağlayan plastiklerden 2 tanesini kırdım. Yine de işlemci fanını oturtup taktım ama ekrana no Signal detected hatası geldi. Kasanın içine baktığımda tüm fanlar çalışıyordu ama CPU+ LED'i kırmızı yanıyordu. Biraz araştırdıktan sonra RAM'leri çıkarıp taktım test etmek için ama yine çözüm alamadım. Bir bilgisayar tamircisine götürdüm benim yaptığım gibi RAM'leri çıkarıp taktı görüntü alamayınca anakartımın bozuk olduğunu söyledi ve 2000₺'ye aynı anakartı temin edip montaj ve formatıyla beraber halledebileceğini söyledi. Sistemim gördüğünüz gibi 5 yıl önce topladığım bir sistem 5 yıl önce aldığım bir parçaya 2000₺ istemesi normal mi piyasada olmayan bir ürün sonuçta? Gerçekten anakartım mı bozuldu, farklı bir parçada sorun olabilir mi? Günümüz anakartlarından işlemcime uygun daha uygun fiyatlı bir anakart bulabilir miyim? Kafam çok karışık yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Öncelikle kırdığınız fan ayaklarının nasıl yerine oturtmayı başardınız bu bilgiyi verin normalde sabitleyememeniz lazım.

Bilgisiyarcı seni kazıklamaya çalışıyor bilgin olsun anakartın fiyatı o kadar değil.
O fiyata sıfır anakart + işlemci alınabilir.

Size önerim yeni bir fan alıp takmanız.

Neresinden sallıyor bu? Pinleri falan kontrol et işte. Zor bir şey değil. Yanlış takmış olabilirsin.

Fanın ucundaki 2'li tırnakların birer tanesi kırılmıştı yapıştırıcı sürüp biraz bekleyip tekrar taktım oturdu. Yeni fan alabilirim sorun değil ama anakarta dediği fiyata bende inanamadım eğer dediği gibi anakart bozulduysa hangi anakartı alabilirim en azından sadece montaj için farklı bir servise götürürüm teşekkür ederim.

İşlemcini çıkar bilgisayarıcya götür sadece onu test etsin baksın eğer çalsıyor ise sorun anakarttandır.
Teşekkür ederim deniycem.

İşlemciyi yerinden söktünüzmü bu işlem sırasında?
Yanlış takmış olabilirsin.
Ya da ayakları ckırık bir fan her ne kadar tamir bile edilmiş olsa işlemciye fazla baskı yapıyorsa bu durumda işlemci hatası yapabilir.

İşlemci fanını sökün sadece işlemci fanının altındaki metal işlemciye temas edecek şekilde işlemcinin üzerine temas ettirin ve sistemi çalıştırın.
CPU LED ışığı sönerse fan değişimi yeterli olur.
Bu şekilde fazla çalıştırmayın sistem işlemci ısısından dolayı kendini kapatacaktır.
Burada amaç sadece sorunun fandan mı kaynaklandığını anlamak.

İşlemciyi sökmedim sadece termal macun sürdüm fazla sürdüğümü düşünmüyorum ama varsayalım fazla sürdüm onla alakalı olabilir mi? Dediğiniz işlemi şimdi deneyeceğim sonucu yazarım birazdan.

İşlemcinin altına akacak kadar fazla sürmemişseniz sorun olmaz.

Denedim hocam CPU+ ışığı yanmaya devam ediyor. Çok baskı uygulamadığım halde fan tırnağı kırarak anakartı bozmayı nasıl başarabilirim inanamıyorum. Sanki çok ufak bir sorun varmış anakart bozuk değilmiş gibi hissediyom ama her denediğim işlem sonuçsuz kalıyor anakartın bozulduğuna bende inanmaya başladım sanırım. Donanımla ugraşmaktan da korkmaya başladım, yine de elimden geldiğince her tavsiyeyi denemeye hazırım. Anakartın bozulduğunu varsayarak sistemime uygun anakart öneriniz varsa onları da öğrenmek isterim.

Anakart bozulmuş olamaz. Saçma sapan bir şey demiş sana orada bilgisayarcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…