Anakart CPU ışığı yanması

Arda.Ylmz

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, bilgisayarımda bazen her zaman olmuyor. bazen ilk açtığımda ekran geldikten bir süre sonra görüntü gidiyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Bu sırada da anakartta beyaz CPU ışığı yanıyor, kapat aç yaptığım zaman düzeliyor. Birkaç yerde baktığımda PSU (güç kaynağından) olabileceklerini söylediler. Ben de ondan şüphelendim ve bu durumun aynısını yaşayan biri PSU değiştirdikten sonra problemin ortadan kalktığını belirtti. Zaten benim PSU da bazen garip ses çıkartıyor ama fan sesi değil ona eminim. Normal kullanımda CPU'da bir problem yok, performans düşüklüğü ya da ısınma falan sadece ilk açtığımda bazen bu hatayı alıyorum.

Bende de aynı sorun oluyordu. İşlemciyi garantiye gönderdim yenisini verdiler ve çözüldü. Sorunun hangi parçadan olduğunu öğrenmen gerekli. Elinde başka işlemci varsa yada deneyebileceğin dene. Onda da aynısını yaparsa sorun anakarttadır. Eğer yapmazsa işlemcin de sorun vardır demektir.

Hocam merhaba. Yeni kurduğum sistemde CPU arıza LED'i yanıyordu. Tüm parçaları denedim ama sadece işlemciyi deneyemedim. 3 farklı anakart 2 ekran kartı farklı RAM'ler vs. Böyle gider. En son işlemcinin imc denilen kısmının bozuk olabileceği kanısına vardım çünkü 3 farklı anakartta birinci de 8-9 kez resette bazen açılıp bazen açılmıyordu. İkinci anakartta direk CPU LED ışığı yaktı. Üçüncü anakartta gene resetler ve her şey çalışıp USB'lere ve ekrana görüntü gelmiyordu. Sizin bu sorunu yaşadığınız işlemci nedir? Bende ki 11400F.

Hocam merhaba. Yeni kurduğum sistemde CPU arıza LED'i yanıyordu. Tüm parçaları denedim ama sadece işlemciyi deneyemedim. 3 farklı anakart 2 ekran kartı farklı RAM'ler vs. Böyle gider. En son işlemcinin imc denilen kısmının bozuk olabileceği kanısına vardım çünkü 3 farklı anakartta birinci de 8-9 kez resette bazen açılıp bazen açılmıyordu. İkinci anakartta direk CPU LED ışığı yaktı. Üçüncü anakartta gene resetler ve her şey çalışıp USB'lere ve ekrana görüntü gelmiyordu. Sizin bu sorunu yaşadığınız işlemci nedir? Bende ki 11400F.
kanka bende işlemcide problem olacağını düşünmüyorum çünkü benim psu gerçekten stabil çalışmıyor ve ilk topladığımdan sonra pc ye fan takviyesi ve rgb takviyeside çok yaptım büyük ihtimalle zorlanıyor. İşlemcim ryzen 5 1600

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı