Anakart CPU LED yanıyor

ibor

Centipat
Daha fazla  
Uzun süredir kullandığım bilgisayarım açtığımda yavaşladı açılmadı siyah ekran verdi. Birkaç kere yeniden başlattım ve tamamen açılmaz oldu. Sonrasında CPU LED yanmaya başladı. BIOS'ta sorun yok işlemcinin pinleri yamuk değil düzgün. Emin olmamakla beraber anakartın işlemci soketinde sorun olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarcıya mı versem servise mi göndersem kararsız kaldım. Anakartımın garantisi bitmiş durumda. Servise gönderirsem sorunun ne olduğundan emin olmadığım için hiçbir şey yaptırmasam bile kargo ücreti ve 750 TL arıza tespit bedeli ödeyeceğim. Bunun için bilgisayarcıya güvenilir mi ileride bana tekrar sorun çıkartır mı yoksa direkt servise mi göndermeliyim?

Dosya Ekleri

• IMG_4987.jpeg
    IMG_4987.jpeg
    281,4 KB · Görüntüleme: 34
Uzun süredir kullandığım bilgisayarım açtığımda yavaşladı açılmadı siyah ekran verdi. Birkaç kere yeniden başlattım ve tamamen açılmaz oldu. Sonrasında CPU LED yanmaya başladı. BIOS'ta sorun yok işlemcinin pinleri yamuk değil düzgün. Emin olmamakla beraber anakartın işlemci soketinde sorun olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarcıya mı versem servise mi göndersem kararsız kaldım. Anakartımın garantisi bitmiş durumda. Servise gönderirsem sorunun ne olduğundan emin olmadığım için hiçbir şey yaptırmasam bile kargo ücreti ve 750 TL arıza tespit bedeli ödeyeceğim. Bunun için bilgisayarcıya güvenilir mi ileride bana tekrar sorun çıkartır mı yoksa direkt servise mi göndermeliyim?
Hocam CPU LED bazen RAM hatasında da yanabilir. RAMlari tek tek deneyebilir misiniz?

Hocam CPU LED bazen RAM hatasında da yanabilir. RAM'leri tek tek deneyebilir misiniz?

RAM'leri tek tek takmak da dahil bir sürü şey denedim hiçbir şekilde çözemedim. Ayrıca işlemci takılıyken güç tuşuyla kapanmıyor bile sistem. Onun dışında BIOS yükleyebilmek için de işlemciyi çıkartmam gerekti. İşlemcide sorun olma ihtimali var mıdır?

Anakartın pinleri de düzgün görünüyor.

Dosya Ekleri

• IMG_4994.jpeg
    IMG_4994.jpeg
    282,7 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı