Anakart değişiminden sonra R3 1200 işlemciye overclock yapılmıyor

osmannuribal

Hectopat
Merhaba, anakartımı soğutucu takarken bozdum ASUS B350M-A anakartım. Yerine ikinci el (rica ediyorum ikinci el almışsın ondan demeyin) MSI B450M Pro VDH Plus aldım iki tane farklı aynı marka karta da denedim R3 1200 işlemcimi 3.9 GHz'ye çıkaramıyorum özel soğutucu da aldım. Nedeni ne olabilir? yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba, anakartımı soğutucu takarken bozdum ASUS B350M-A anakartım. Yerine ikinci el (rica ediyorum ikinci el almışsın ondan demeyin) MSI B450M Pro VDH Plus aldım iki tane farklı aynı marka karta da denedim R3 1200 işlemcimi 3.9 GHz'ye çıkaramıyorum özel soğutucu da aldım. Nedeni ne olabilir? yardımlarınızı bekliyorum.
Hocam konuya çok hakim değilim ancak Anakart değişiminden sonra temiz kurulum ile Windows'un tekrar kurulması öneriliyor sistemin daha stabil olması için sanırım. Acaba onunla bir alakası olabilir mi?

Frekansa çıkabilme daha çok işlemciyle, frekansta stabil kalabilme işlemciyle beraber anakartın mosfetlerinin kalitesi ve soğuma performanslarıyla ilgilidir. Eski anakartınızda bu hızlara çıkabiliyor muydunuz? Çünkü eski ankartınızda mosfet soğutucu yok, yenisinde var. 1. nesil Ryzenlerde de voltajsız bir şekilde 800MHz hız arttırmak da mümkün olmadığına göre mecbur voltaj vermeniz lazımdı.

Frekansa çıkabilme daha çok işlemciyle, frekansta stabil kalabilme işlemciyle beraber anakartın mosfetlerinin kalitesi ve soğuma performanslarıyla ilgilidir. Eski anakartınızda bu hızlara çıkabiliyor muydunuz? Çünkü eski ankartınızda mosfet soğutucu yok, yenisinde var. 1. nesil Ryzenlerde de voltajsız bir şekilde 800MHz hız arttırmak da mümkün olmadığına göre mecbur voltaj vermeniz lazımdı.
Eski anakartta stok soğutucu da 1.35v 3.8ghz kullandım aylarca

Msi anakart için önerdiğiniz bir ek ayar var mı

Eski anakartta stok soğutucu da 1.35v 3.8ghz kullandım aylarca

Msi anakart için önerdiğiniz bir ek ayar var mı
Eğer 3.8'de stabil kalabiliyor 3.9'a çıkamıyorsanız sorun anakarttan değil işlemci silikon kalitesinden hocam. Ben 3.2'den voltajsız 3.55' e çektim. O yüzden bir ayar öneremeyeceğim.

Eğer 3.8'de stabil kalabiliyor 3.9'a çıkamıyorsanız sorun anakarttan değil işlemci silikon kalitesinden hocam. Ben 3.2'den voltajsız 3.55' e çektim. O yüzden bir ayar öneremeyeceğim.
3.8 de denedim her türlü sorun oluyo aldığım kişiden 2 defa değiştim bu sefer de asus veririm dedi. Anakart kaynaklı olmadığını düşünüyorum bende ama eski sistemden tek farkı anakart olduğu için başka bişey gelmiyo aklıma. Bios pilni çıkarıp takmaktan gına geldi. Asusta da aynı sorun oluyodu ama pili çılartmadan otomatik açılıyordu onun için ekstra bir ayar mı var

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı