Çözüldü Anakart değişince sisteme format atmadan kullanabilir miyim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
Değişen sistem H110M-K tabanlı, B560M Pro da yeni geçeceğim sistem. Kullanmaktan kasıt format USB'si hazırlamak. Format USB'si hazır mı değil mi tam emin değilim. Sorun oluşur mu?

Çözüm
i3 3240 sistemden şu anki mevcut Ryzen 7 5800X sistemime kadar 1 kere bile temiz kurulum yapmadım ve herhangi bir stabilite sorunu yaşamadım. Tabii bu demek değildir ki tavsiye ederim. Gereksiz yere çipset sürücüleri neden yer kaplasın? Temiz kurulum yapmanı tavsiye ederim.
Donanım parçaları değiştikten sonra temiz kurulum bence kesinlikle olmalıdır.
Format için Rufus USB hazırlama hakkında bir video izleyerek ve Technopat'taki detaylı rehberlere bakarak yapabilirsiniz, korkmayın.

Artı -1 Eksi
Her ihtimale karşı atabilirsiniz. Fakat büyük bir anakart değişikliği yapıp format atılmadan da kullanılabildiğini kendim denemiştim. HDD'mi kuzenimin PC'sine taktıydım ve onun anakartı benimkinden daha yeni. Benimki DDR2 onun anakartı DDR3 ve soket farkları vardı. Orada düzgünce çalışmıştı işletim sistemim. Eve getirdiğimde de problem yaşamamıştım fakat format bağımlısı olduğum için ayda 1 format atıyorum

i3 3240 sistemden şu anki mevcut Ryzen 7 5800X sistemime kadar 1 kere bile temiz kurulum yapmadım ve herhangi bir stabilite sorunu yaşamadım. Tabii bu demek değildir ki tavsiye ederim. Gereksiz yere çipset sürücüleri neden yer kaplasın? Temiz kurulum yapmanı tavsiye ederim.

Çözüm
Değişen sistem H110M-K tabanlı, B560M Pro da yeni geçeceğim sistem. Kullanmaktan kasıt format USB'si hazırlamak. Format USB'si hazır mı değil mi tam emin değilim. Sorun oluşur mu?

Kesinlikle format gerekir. Kendim deneyimledim. Zamanında ASUS'un M5A78L-M LX3 model anakartından 990xa UD3 model anakarta geçtim. Sistem Windows başlatılıyor ekranından sonra mavi ekran verip açılmıyordu. Kesinlikle formatla ve temiz kurulum yap. İllaki ilk başlatmada mavi ekran verecek değil. Oyun içinde masaüstü ekranında da verebilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…