Anakart devresi ısınıyor ve görüntü gelmiyor

• Konuyu başlatan Sam4
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 4.666

Sam4

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600
RX 6600
GSKILL 8 GB RAM
Anakart üzerindeki transistör elektrik verdiğim zaman aşırı derecede ısınıyor ve görüntü alamıyorum. Benim burada sormak istediğim soru, diğer devreler normalken sadece bir devrenin ısınması görüntü gelmesini engeller mi? Isınan parçanın fotoğrafını da yükledim.

Meraktan soruyorum. Anakartınızın marka modeli nedir ?

Mosfete benziyor aynısı piyasada bulunmaz bilgisayar tamircisi ne gotur o senin anakarta başka bı anakarttan aynı mosfeti sokup takar tabi sorun mosfette ise

Görüntü gelmeme probleminin nedeni çoğu zaman RAM'lerden kaynaklı olabiliyor.
Tek kanal kullaniyorsaniz sök tak yapıp deneyin. Çift kanal kullaniyorsaniz yerlerini değiştirin veya tek tek kullanarak açmayı deneyin. Isınan.
Anakartta çoğu parça ısınıyor normalde sadece sağlıklı bir soğutma gerekiyor ancak resimdeki parçanın aşırı ısınmasının nedeni bir kısa devre olabilir.

Mosfete benziyor aynısı piyasada bulunmaz bilgisayar tamircisi ne gotur o senin anakarta başka bı anakarttan aynı mosfeti sokup takar tabi sorun mosfette ise
Haklısın aynısını bulamadım.
Anakarta güç verince yeşil ışık yanıyor ama start almıyor. Değerlerini ölçmediğim için burada böyle bir soru sormak zorunda kaldım.
ASUS bir anakart. Büyük ihtimalle G41 Chipset.

Mosfet arızası, değerleri ölçmek için avometre var mı?
Hocam yok olsa yapacaktım. Görüntü vermiyor değil de anakart tetiklenmiyor yanlış yazmışım.

Son düzenleme:
Datasheet belgelerinde voltaj regülatörü olduğu yazıyor. Isınması gayet doğal bir durum. Dokunduğunda parmağını acıtacak derecede bir ısı var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…