Anakart EZ Debug CPU kırmızı, DRAM sarı yanıyor

Bilgisayar kasası çalışıyor ama monitöre görüntü gelmiyor. Ne yapmam lazım?
Şu verdiğin bilgiler ışığında anakartın Galatasaray takımına gönül vermiş diyebiliriz.

Daha önce kasaya ne yaptığını anlatmakla başlaman lazım.
Hiçbir şey yapmadıysan elektirik kesildi mi v.b?
Anakart ve sistem bileşenlerin ne diye söylemen lazım, veya ev adresi ver yakında olan birisi gelip baksın bu da bir çözüm. :)

Şu verdiğin bilgiler ışığında anakartın Galatasaray takımına gönül vermiş diyebiliriz.

Anakart ve sistem bileşenlerin ne diye söylemen lazım, veya ev adresi ver yakında olan birisi gelip baksın bu da bir çözüm. :)

Am5 yeni sistemmi topladın reis, biosu bi güncelle bakalım
Hocam sistemi geçen yaz topladık Anakart modelim msi pro a620m-e ekrana görüntü gelmiyor bios güncellemesini nasıl yapacağım?

Hocam Anakart msi pro a620m-e

Hocam sistemi geçen yaz topladık Anakart modelim msi pro a620m-e ekrana görüntü gelmiyor bios güncellemesini nasıl yapacağım?

Hocam Anakart msi pro a620m-e
3 tane soru sordum, 1 tane yarım cevap var elde.
Anakart dışında ne var? İşlemci mesela.
Durup dururken mi oldu?

Ya da bize ekstra bilgi vermeyeceksen anakartının sitesine git, kullanma kılavuzunda 40 sayfada yazıyor EZ ışıklarının sebebi, ona göre hızlıca çözersin.

İşlemci amd 5 7500f ekran kartı 4060 ti GTA oynuyordum sonra kapattım bilgisayarı uyudum sabah kalktım açılmadı debug ledleri yanıyodu

3 tane soru sordum, 1 tane yarım cevap var elde.
Anakart dışında ne var? İşlemci mesela.
Durup dururken mi oldu?

Ya da bize ekstra bilgi vermeyeceksen anakartının sitesine git, kullanma kılavuzunda 40 sayfada yazıyor EZ ışıklarının sebebi, ona göre hızlıca çözersin.
İşlemci amd 5 7500f GTA oynuyordum sonra kapattım bilgisayarı uyudum sabah kalktım açılmadı debug ledleri yanıyodu

İşlemci amd 5 7500f ekran kartı 4060 ti GTA oynuyordum sonra kapattım bilgisayarı uyudum sabah kalktım açılmadı debug ledleri yanıyodu

İşlemci amd 5 7500f GTA oynuyordum sonra kapattım bilgisayarı uyudum sabah kalktım açılmadı debug ledleri yanıyodu
Sistemi elektirikten kes, fişi çıkar, 5 dakika bırak, kasayı yatır incele yanık kokusu vb. var mı.
RAM çıkart kontrol et, var mı problem, yoksa silgi ile sil geri tak.
İşlemci soğutucun neydi? Acaba soğuma problemi mi yaşadın diye merak ediyorum.
Kablolamaları kontrol et.
CMOS pilini çıkart, 5 dakika bekle, geri tak. Hap gibi yuvarlak kısımlarından tutma, ince kenarları parmakların arasında duracakmış gibi tut, diğer türlü enerjisi boşalabilir. Öyle olursa da çok problem değil, bugün nasılsa alışveriş yapmıyoruz, yarın alırsın marketten CR2032, takarsın.
Tüm işlemleri nazik ve dikkatli şekilde yap, sisteme zarar verme ihtimalin var.
RAM'den sonra dene bakalım açılıyor mu, işlemci soğutucu v.b çalışıyor mu her şey.
Birden fazla RAM varsa tek tek bir denemen gerek yukarıdaki RAM işlemlerini - CMOS v.b tek seferlik.

Sistemi elektrikten kes, fişi çıkar, 5 dakika bırak, kasayı yatır incele yanık kokusu vb. var mı?
CMOS pilini çıkart, 5 dakika bekle, geri tak. Hap gibi yuvarlak kısımlarından tutma, ince kenarları parmakların arasında duracakmış gibi tut, diğer türlü enerjisi boşalabilir. Öyle olursa da çok problem değil, bugün nasılsa alışveriş yapmıyoruz, yarın alırsın marketten CR2032, takarsın.
RAM'den sonra dene bakalım açılıyor mu, işlemci soğutucu vb çalışıyor mu her şey.
Birden fazla RAM varsa tek tek bir denemen gerek yukarıdaki RAM işlemlerini - CMOS vb tek seferlik.

Hocam dediklerinizi uyguladım CMOS pinlerinddn dahi sıfırlamayı denedim ama görüntü gene gelmiyor hepsi çalışıyor işlemci AMD fanı ile soğutuluyor oda dönüyor yanık kokusu almıyorum RAM'i söktüm taktım CMOS pilini çıkartıp taktım ama olmuyor.

Sistemi elektirikten kes, fişi çıkar, 5 dakika bırak, kasayı yatır incele yanık kokusu vb. var mı.
RAM'den sonra dene bakalım açılıyor mu, işlemci soğutucu v.b çalışıyor mu her şey.
Birden fazla RAM varsa tek tek bir denemen gerek yukarıdaki RAM işlemlerini - CMOS v.b tek seferlik sizce yeni cr2032 mi alıp takıyım ondan kaynaklı olabilir mi çünkü dediklerinizin hepsini yaptım.

Son düzenleme:
Hocam dediklerinizi uyguladım CMOS pinlerinddn dahi sıfırlamayı denedim ama görüntü gene gelmiyor hepsi çalışıyor işlemci AMD fanı ile soğutuluyor oda dönüyor yanık kokusu almıyorum RAM'i söktüm taktım CMOS pilini çıkartıp taktım ama olmuyor.
Yanık kokusu v.b acaba bir kablo v.b mi problem yaşadı içindi, alacaksan çoktan alırdın.
Her şeyi tek tek denediysen, tek RAM'le açılma v.b... BIOS'a bile gelemiyorsan, o zaman artık yapabileceğin tek şey, uygun başka CPU varsa sende veya komşuya denemek ya da mahalle bilgisayarcısına götürüp geçici olarak başka bir CPU ile açılıyor mu diye bakacaksın.

Yanık kokusu vb acaba bir kablo vb mi problem yaşadı içindi, alacaksan çoktan alırdın.
Her şeyi tek tek denediysen, tek RAM'le açılma vb... BIOS'a bile gelemiyorsan, o zaman artık yapabileceğin tek şey, uygun başka CPU varsa sende veya komşuya denemek ya da mahalle bilgisayarcısına götürüp geçici olarak başka bir CPU ile açılıyor mu diye bakacaksın.

Garantisi vardı garantiye göndereceğim öyle daha iyi olur bence sizce nasıl olur?
Garanti de içini açtığım için kabul ederler mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı