Anakart Fırınlamak

novaimpus99

Hectopat
Makaleler
2
Evet arkadaşlar laptopumun anakartı çatlamış ve tamir edilemiyormuş başka tüm yolları denedim ama kafi olmadı ve son çare olarak laptop anakartını fıırnlama denen olayı denicem ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.
  • Ne kadar süre fırında tutucam.
  • Altına aluminyum folyo koymaya gerek var mı.
  • Soğuma işleminini dolaptamı yoksa kendi kendine mi olucak.
  • Fırın sıcaklığı ne kadar olmalı.
Şimdiden teşekkürler.

Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Dediklerini anlamasanız bile ne yaptığını dikkatlice izlerseniz bir ihtimal başarılı olabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fırınlama teknigi sadece soğuk lehim olduğunda kullanılan bir yöntemdir.
yani çatlak bir Anakarta hiçbir faydası olmıyacağı gibi kalıcı hasarlarda verebilir.
Bence İşi bilen bir bilgisayar tamircisine vermeniz daha yararlı olacakdır.

Zaten 4 adet bilgisayarcıya verdim ve tamir olmaz dendi yeni anakart ise 700 TL imiş yav zaten laptopu satsam 1000 TL etmez :D Yani laptop çöpe gidicekti bende belki bu yöntem işe yarar diye deneyim dedim bi umut :cry: Bu akşam deniyecem ve sonuçları buraya yazarım.

Benım bundan 1 seneönce 8800 GTX'de ekranda cızıkler cıkmaya baslamıstı. Ben fan dahıl butun pasıf sogutmayı söktüm ve fön makınesı ıle ısıttım. 3 dakıka kadar ve duzelmıstı daha sonrada sattım bı sıkıntı cıkmadı. Asus X59SL laptopumdada aynı sorun oldu grafık cıpıne fon makınesı tuttum duzeldı. Hala kullanıyorum ama catlaksa eBay'den veya Ali Express'den anakart modelını yaz. 2. el alabılrsın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı