Anakart için RGB kontrolcü önerisi

AirWick

Megapat
Makaleler
6
Daha fazla  
Meslek
Odaları Pis Kokulardan Arındırmak!
Selamlar elimde 5'er metre 5050 3 çipli LED'ler var. Haliyle bir tanesini dahi anakarta bağlamam güç problemi yaratabiliyormuş. (Anakartın her bir RGB çıkışı maksimum 2A güç veriyor). Ben de gücü prizden adaptör ile, RGB verisini de ayrı olarak kasadan çekmesini istiyorum. Bunu yapabilecek bir kontrolcü var mı? Yoksa kendim mi yapmam lazım?

Kasa içinde kullanacaksan portlar yeter zaten. Kaldı ki kasa içine 1 ya da 1.5m harcarsın en fazla. Port bunu karşılar. Anakart kılavuzunda da yazar kaç metreye kadar desteklediği.

Zaten konuda 5 metre olduğunu anakarta doğrudan bağlayayamayacağımı ifade etmiştim. Bundan kontrolcü lazım. Veya elektrikçi bilen bir adam üstünden kutupları ayrı, renkleri ayrı lehimleteceğim gibi duruyor. ARGB(5v) olanlarda bu durum kolaymış da normal RGB'lerde (12v) mevzu sıkıntı.

Nerede kullanacağını belirtmemişsin.

Openrgb üzerinden odayı cıvıl cıvıl yapma peşindeyim. Elimde Arduino Uno var ancak ARGB destekliyor elimdeki. Son çare ARGB LED alacağım artık :D derdim eldeki LED'ler boşa gitmesin diyeydi.
İmzanda gördüğüm üzere bayağı ilgilisin bu konuda. Wled üzerinden transfer sağlayabileceğim bir kontrolcü biliyor musun? Elimdeki kontrolcü tuya fakat güncel sürüm olduğu için yazılımı kıramadım cihaz brick oldu geri zar zor gönderdim :D.

5050 dediğin RGB oluyor sanırım. Bunlar piyasada 5m olarak kumandasıyla birlikte satılıyor normalde. Kumanda ve 12V adaptörle halledebilirsin aslında. Anakarttan kablo çekerek yazılımla kullanmak istiyorsan da dediğim gibi anakartın klavuzuna bak muhtemelen her port 3 metreye kadar destekliyordur. Birden fazla RGB portu varsa da bir kısmını ona takarak kullanırsın. Bir de şeritleri koyacağın yer ile kasa arasındaki mesafe kadar RGB uzatma kablo gerekeceğinden mesafe uzun olursa belki sinyali zayıflatabilir tam emin değilim. ARGB kullanmak istersen de SP611E tavsiye ederim. 2 çıkışı ve bolca animasyonu var. WLED hiç kullanmadım maalesef. Bendekiler hep WS2812B olanlar.

5050 dediğin RGB oluyor sanırım. Bunlar piyasada 5m olarak kumandasıyla birlikte satılıyor normalde. Kumanda ve 12V adaptörle halledebilirsin aslında. Anakarttan kablo çekerek yazılımla kullanmak istiyorsan da dediğim gibi anakartın klavuzuna bak muhtemelen her port 3 metreye kadar destekliyordur. Birden fazla RGB portu varsa da bir kısmını ona takarak kullanırsın. Bir de şeritleri koyacağın yer ile kasa arasındaki mesafe kadar RGB uzatma kablo gerekeceğinden mesafe uzun olursa belki sinyali zayıflatabilir tam emin değilim. ARGB kullanmak istersen de SP611E tavsiye ederim. 2 çıkışı ve bolca animasyonu var. WLED hiç kullanmadım maalesef. Bendekiler hep WS2812B olanlar.
Üzdü maalesef. Anakart maksimum 2m metre ve 2A çıkış destekliyor. Eldeki ledin 1 metresi 1.4A enerji çekiyor :/ Neyse mecbur ARGB aldım yapacak bir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı