Selamlar herkese, Foxconn 45CMX adlı anakart ile uyumlu Intel Core 2 Duo E8400 işlemciyi taktığımda ekran simsiyah kalıyor. BIOS güncellemesi yapmam gerektiği söylendi ama anakart üreticisinin sitesine girdiğimde hata veriyor. Ne yapmalıyım?
Önceki işlemciyi geri takıp BIOS güncellemek için bu adımları dener misiniz?BIOS güncellemesi yapmam gerektiği söylendi ama anakart üreticisinin sitesine girdiğimde hata veriyor. Ne yapmalıyım?
- Öncelikle güncel BIOS'u indir ve klasöre çıkart: http://www.foxconnchannel.com/driverdownload/Motherboard/Intel/Socket775/45C&GMX/BIOS/765F1P09.zip
- Akabinde USB belleği Bootable olarak hazırla: USB Bellek Bootable Yapma Rehberi
- Az önce çıkardığın dosyaları USB belleğe kopyala.
- PC'yi USB bellek takılı iken yeniden başlat ve Boot menüsünden ya da BIOS'tan USB'yi seçip USB'den boot et.
- Komut satırında şu komutu girip BIOS'u güncelleyebilirsiniz:
Kod:AFU892.EXE 765F1P09.BIN /PY /SN /CC /CD /WB
Şimdi eski işlemci takılı ve sorun yok yani sorun yok sanırım bu konuda.Monitörünüzden kasaya giden kablo anakarta mı, ekran kartına mı gidiyor? Sistemde ekran kartı takılı iken anakarttan görüntü almaya çalışıyor olabilirsiniz.
İşte hocam siteye giremiyorum hata veriyor, başka yerlere de baktım ama bulamadım.Önceki işlemciyi geri takıp BIOS güncellemek için bu adımları dener misiniz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.