Anakart işlemci desteği nasıl anlaşılır?

RAZORONE

Hectopat
Daha fazla  
Benim merak etrigim konu şu;
Asus H310.
Asus Z170.
Anakartlarımız bu ikisi olsun.
İşlemcimiz ise i3-9100F.
Bu iki anakart da 1151 soket. Ama Z170 anakartı ile i3-9100F ile uyumsuz. Bunu nasıl anlıyorsunuz. Benim gecen dalgınlığıma geldi. İkisi de 1151 soket diye uyar gibisinden düşündüm. İnternete bakmadan nasıl anlayabiliriz? Bir yolu var mı?

Benim merak etrigim konu şu;
ASUS h310.
ASUS Z170.
Anakartlarımız bu ikisi olsun.
İşlemcimiz ise i3-9100F.
Bu iki anakart da 1151 soket. Ama Z170 anakartı ile i3-9100F ile uyumsuz. Bunu nasıl anlıyorsunuz. Benim gecen dalgınlığıma geldi. İkisi de 1151 soket diye uyar gibisinden düşündüm. İnternete bakmadan nasıl anlayabiliriz? Bir yolu var mı?

6. ve 7. nesil işlemciler X1... veya X2...sSerisi anakartlara uyumlu 8. 9. nesil de X3... serisi anakartlara uyumlu.

Anlayamazsın. Mesela AMD'de çıkıp Ryzen 3000 serisi 300 serisi anakartlara uymayacak dedi, firmalar BIOS güncellemesi verdi çatır çutur. Sonuç: A320'de Ryzen 3950X çalıştırma challange.

Girip Google amcaya danış, çok zor bi' iş değil.

Anlayamazsın. Mesela AMD'de çıkıp Ryzen 3000 serisi 300 serisi anakartlara uymayacak dedi, firmalar BIOS güncellemesi verdi çatır çutur. Sonuç: A320'de Ryzen 3950X çalıştırma challange.

AMD'ye hiç girme hocam o konuda bilgim 0. Bu AMD cahilliği yüzünden Intel fanboyu olup çıkıcam. AMD Intel'e göre daha esnek bildiğim kadarıyla çünkü Intel gibi ha bire soket yapısı değiştirmiyor. AMD'de problem yazılımsal. Sizin söylediğinizden anladığım kadarıyla. Ama Intel'de soket değişiyor tak takabilirsen. Siz de Intel'den anlamıyorsunuz sanırım yazılıma bağlayıp soket yapısından bahsetmediğinize göre.

Zor bir iş demedim zaten. Ama bakmadan da anlamanın bir yolu var mı onu sordum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı