Anakart işlemci pini yamuldu

onurirgen

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
Merhaba arkadaşlar,

Bugün yeni aldığım anakart montajını yaparken yanlışlıkla 1 adet pin yamuldu. Henüz çalıştırıp deneme şansım olmadı ama bu şekilde kullanılır mı, yoksa düzeltilmesi mi gerekiyor?

IMG_20210909_102509.jpg

Dosya Ekleri

• IMG_20210909_102509.jpg
    IMG_20210909_102509.jpg
    79,8 KB · Görüntüleme: 224
Uçlu kalem ile düzeltmeni tavsiye ederim pini ucun içerisine geçirip hafifçe kuvvet uygulayıp düzeltebilirsin.
Uçlu kalem olmaz uç kırılabilir veya iletken grafit tozu kısa devreye sebep olabilir.
Toplu iğne kürdan vs ile düzeltmeyi dene zorlama kırarsın. Düzeltemezsen işlemciyi bir tak dene belki hala çalışıyordur. Olmadı garantiye verirsin.

Kürdan sakınca yaratabilir, tahta parçası sonuçta. Kırılması veya çapak kaçması muhtemel olur. Ufacık bir çapak kaçtığında ve kullanıcı bunu görmediğinde işlemciye alttan baskı yapacağından temas sorunu yaşayabilir.

En mantıklısı demir uçlu parçalarla denenmesi. Örneğin; saç tokası, uçlu kalem, saatçi tornavidası vb.

Aslında doğru düzelttiğin için teşekkürler.

Bir pin için servise yollamayın. Neredeyse olmuş zaten. İşlemci takıp deneyin. Açılırsa, o işlemci pininin hangi şekilde kullanıldığına datasheet indirip bakın. Bazı pinler hiç kullanılmaz. Bazıları VCC yata VTT olur, çok sayıda paralel bağlıdır bunlar, çok fark etmez. Ama bazı pinler tektir, işte o zaman sorun çıkar!

Sonuç nedir hocam?

En son attığım güncel haliyle kullanıyorum. Hafif eğik ama bir zararı olmadı 2 gündür. Montajı yaparken kedim sağ olsun soketin içine bile termal macun girdi. Bu kadar stabil çalıştığına şaşırıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı