Anakart + işlemci tavsiyesi

İşlemci konusunda dediğiniz mantıksız değil aslında. Anakart konusunda kararsızım aslında şuan MSI,Gigabyte ve ASRock arasındayım fiyatları birbirine çok yakın. Cevabın için teşekkür ederim.
Ryzen 5 3600'ün tek çekirdek avantajı var. Oyunlar için daha idealdir. B450 Tomahawk modeli x570 giriş seviyesi anakartlara bile kafa tutacak güçte vrmlere sahip.

Şahsen darboğazı donanımlar arası kullanım eşitsizliği olarak biliyordum. 1050 ti gibi bir ekran kartında %10-%15 kullanım yüzdesi de bir darboğaz sayılmaz mı sonuçta?
Ekran kartı+işlemci arasındaki darboğazın olayı ekran kartı işlemciye göre fazla güçlü olduğunda, ekran kartının işlediği veriye işlemcinin ayak uyduramamasından kaynaklanır. Eğer işlemci 3600 gibi güçlü bir işlemciyse piyasadaki ekran kartlarını sıkıntısız darboğaz yaşatmadan çalıştırır.

Darboğaz derken. İşlemci güçlü 2080 Ti bile besleyebilir. Ekran kartı güçsüz işlemci güçlü olduğu durumda herhangi bir darboğaz söz konusu olamaz.

O bütçede 7 serisi 2700 değil de Ryzen 5 3600 öneririm bu arada. Zaten sisteminiz birkaç ay içinde tamamen yenilenmiş olacak. Elinizdeki RAM’i de satabilirsiniz, Ryzen sistemde performanssız kalacaktır. Kesinlikle daha güvenilir ve yüksek Watt’lı bir PSU’ya ihtiyacınız olacak. Ve eğer kasanızın hava akışı iyi değilse onu da güçlendirmeniz gerekebilir. Çünkü üst seviye işlemci vs takılacak ve özellikle 3600’ün iyi soğutulması gerekiyor. Hava akışı kötü olan bir kasada sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Psu konusunda 650-700 Watt işimi görür diye düşünüyorum. Ryzen 7 İstememdeki sebebi de çekirdek sayısından kaynaklı ileride işime yarayabilir. İkisi de aynı fiyatta oyun konusunda sanırım Ryzen 5 3600 daha iyi. Sistem parçalarım biraz eskidi sonuçta 2 seneden fazladır kullanıyorum satabilme imkanım olur mu bilmiyorum. Şuan ki kasamda bulunan anakart mAtx olduğundan ısınma olmuyor hava akışı gayet iyi.
Birde yeni aklıma geldi anakart maksimum 2400 Mhz destekliyor olsa slota 3200 Mhz RAM takabilir miyim ? Amacım 3200 Mhz seviyesine çıkmak değil. Anakartı alana kadar kullanabilir miyim merak ediyorum.

Psu konusunda 650-700 Watt işimi görür diye düşünüyorum. Ryzen 7 İstememdeki sebebi de çekirdek sayısından kaynaklı ileride işime yarayabilir. İkisi de aynı fiyatta oyun konusunda sanırım Ryzen 5 3600 daha iyi. Sistem parçalarım biraz eskidi sonuçta 2 seneden fazladır kullanıyorum satabilme imkanım olur mu bilmiyorum. Şuan ki kasamda bulunan anakart mAtx olduğundan ısınma olmuyor hava akışı gayet iyi.
Birde yeni aklıma geldi anakart maksimum 2400 Mhz destekliyor olsa slota 3200 Mhz RAM takabilir miyim ? Amacım 3200 Mhz seviyesine çıkmak değil. Anakartı alana kadar kullanabilir miyim merak ediyorum.
Kullanabilirsin sıkıntı olmaz şimdiden hayırlı olsun.Soğutucu almayı unutmayın OC de yaparsınız daha sağlam olur.

İşlemci konusunda dediğiniz mantıksız değil aslında. Anakart konusunda kararsızım aslında şuan MSI,Gigabyte ve ASRock arasındayım fiyatları birbirine çok yakın. Cevabın için teşekkür ederim.

Tomahawk Max, B450 serisinin en sağlam anakartıdır. İlave olarak 3. nesil Ryzen işlemciler için BIOS güncellemesi yapmanıza da gerek yok:

https://www.hepsiburada.com/msi-b450-tomahawk-max-amd-b450-4133mhz-ddr4-soket-am4-atx-anakart-pm-HB00000MZ8EN

Kullanabilirsin sıkıntı olmaz şimdiden hayırlı olsun.Soğutucu almayı unutmayın OC de yaparsınız daha sağlam olur.

Teşekkür ederim. Peki sıvı soğutmaya gerek var mı ? yoksa işlemci fanı yeterli olur mu ?
Tomahawk Max, B450 serisinin en sağlam anakartıdır. İlave olarak 3. nesil Ryzen işlemciler için BIOS güncellemesi yapmanıza da gerek yok:

https://www.hepsiburada.com/msi-b450-tomahawk-max-amd-b450-4133mhz-ddr4-soket-am4-atx-anakart-pm-HB00000MZ8EN

Teşekkür ederim. Kararım MSI dan yana olacak tavsiyenizi dikkate alacağım.

Teşekkür ederim. Peki sıvı soğutmaya gerek var mı ? yoksa işlemci fanı yeterli olur mu ?

Teşekkür ederim. Kararım MSI dan yana olacak tavsiyenizi dikkate alacağım.
İçinden çıkan fan stock halde gayet yeterli ben OC yaparsınız diye dedim hava soğutucu da çok rahat iş görebilir attığım hava soğutucu iyi tabi bütçe belirtirseniz daha iyilerini de atabilirim.

İçinden çıkan fan stock halde gayet yeterli ben OC yaparsınız diye dedim hava soğutucu da çok rahat iş görebilir attığım hava soğutucu iyi tabi bütçe belirtirseniz daha iyilerini de atabilirim.

Stok fan yeterliyse şuan almam o zaman. Yetmediği seviyede ise sıvı soğutma kullanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı