Anakart kırmızı LED ışık DIMM hatası nasıl giderilir?

Caferistan

Decapat
Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast 16 GB 5200 MHz CL40 KF552C40BB/16 DDR5 Ram
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz
Selam kolay gelsin. Intel işlemci ve ona uygun anakartımdan oluşan masaüstü bilgisayarımı parça parça sattım ve elimde sadece M.2 SSD ve 16+16 = 32 GB'lik 2 tane RAM kaldı ve bunlar Intel XMP ile AMD EXPO teknolojisine sahipler. Yeni bir sistem topladım. AMD Ryzen 5 7500F işlemci ve ona uygun Colorful Battle-B650M-Plus anakart aldım. İşlemci soketinde bazı pinlerin yamuk olduğunu fark ettim. İğne ile düzeltme yaptım ve işlemciyi taktım. Akabinde diğer bileşenleri taktım ve bilgisayarımı açmaya çalıştım. Kasaya ve anakarta güç geldi, fanlar döndü ancak monitöre görüntü gelmedi. Kasa çalışıyor görünüyor ancak monitöre hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. Anakarta baktığımda kırmızı LED ışığının yanıyordu ve DIMM hatası olduğunu fark ettim. RAM'ların ucunu silgi ile sildim, RAM'ları hem tek tek hem de ikişer ikişer her slotta ve her kombinasyonda denedim. BIOS pilini çıkarttım. Kabolaların hepsini fişten çıkarttım ve kasanın güç tuşuna basılı tutup statik elektriği boşaltma olayını da denedim ancak monitöre hiçbir şekilde görüntü gelmedi. Acaba dedim anakartın soketinde bulunan pinlerdeki yamukluk nedeniyle mi böyle bir sorun oldu diye düşündüm ve işlemciyi söktüm. Pinlere baktım. Pinlerde gözle görülür bir sıkıntı görünmüyordu. Sanırım iğne ile yapmış olduğum düzeltme işi ve işlemciyi sokete taktıktan sonra yapmış olduğu baskı yamuk pinler ayrıca işlemciyi anakarttan söktükten sonra bilgisayarı çalıştırmayı denedim bu kez anakartta DIMM hatası yerine CPU hatası verdi. İşlemciyi yerine taktım CPU hatası ortadan kalktı. Bu durumda anakartın işlemci soketinde ve işlemcide bir sıkıntı olmadığı kanaatine vardım. Sorunumun kaynağını bulabilsem ona göre çözüm bulacağım. Elimde başka RAM yok deneyeceğim. Ya yeni RAM alacağım ya da anakartı iade edeceğim veya değişim talebinde bulunacağım. Sizce sorunum neden kaynaklı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…