Çözüldü Anakart montajı hangi vidalarla yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ramazan Ö

Hectopat
Merhaba.
Mavi ile işaretli olan yerlerden kasaya monte ediliyormuş. 6 tane yuva var ama elimdeki vidaların aynı olanlarından 6 tane yok, göremedim. Varsa da küçük sanırım.

Siyah ile işaretlediklerimi kullanmayı düşünüyordum, gözüme daha iyi gelmişlerdi. 4 tane oldukları için diğer 2 tanesini beyaz işaretli alandakilerden kullanayım mı? Yoksa diğer küçükler de uyar mı? Ne önerirsiniz?

Anakart:
  • B450M S2H
Kasa:
  • Sharkoon Lit 200

Çözüm

Evet, siyah ile işaretlediklerinizle anakart montajı yapacaksınız. Mavi ile işaretledikleriniz genelde HDD, PCI kart gibi bileşenlerin montajında kullanılıyor. 4'lü büyük vidalar ise PSU'yu montelemek için.
Resimden anlatayım; orta kısımdaki büyük vidanın üstünde ve solunda iki küçük vida var, anakart montajı genelde onlarla yapılır. (Eskiden CD-ROM'ları montelerdik kasaya, o vidalardan).

Resimden anlatayım; orta kısımdaki büyük vidanın üstünde ve solunda iki küçük vida var, anakart montajı genelde onlarla yapılır. (eskiden CD-ROM'ları montelerdik kasaya, o vidalardan).
Mavi yuvarlak içine aldığım anakart için, kırmızı ise ekran kartı vb için.
Anladığım kadarıyla ufak olanlarla yapılması lazım ve normali bu. APU sistem olduğu için ekran kartı yok zaten.

Sanırım siyahın içindekilerle yapılması lazım, doğru muyum? Mavi yerin içindekilerin başı düz, diğerinin yuvarlak şeklinde çıkık. Mavi yerin içindekiler ne için?

Bunlar anakartta biraz küçük durduğu için emin olamamıştım. Daha önce sistem toplamadığım için bazı şeyleri bilemiyorum işte

Evet, siyah ile işaretlediklerinizle anakart montajı yapacaksınız. Mavi ile işaretledikleriniz genelde HDD, PCI kart gibi bileşenlerin montajında kullanılıyor. 4'lü büyük vidalar ise PSU'yu montelemek için.

Çözüm
Çok teşekkürler hocam. PSU için kendi kutusundan vida çıkmıştı aslında.
Hangisi kolay girerse onunla monte etmeyi düşünüyorum. Umarım yanılmıyorumdur.
Ben dediğiniz vidalar ile montaja başlayayım o zaman. Hem ilk mesajı attığınız, hem de sonraki mesajıma siz açıklama yaptığınız için çözümü size vermem daha doğru olur

Farketmez hepsi aynı vida sonuçta. PSU'dan çıkanı yedek amaçlı saklayabilirsiniz.
Ben kasa değiştire değiştire küçük bir vida kutusu elde ettim Çözüm için de teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…