Anakart montajı nasıl yapılır?

Elinizde ki kablolar eski Molex ve SATA güç girişi kabloları. Onları eleyin. Bu güç kaynağının klasik bildiğimiz 24 pin güç kablosu nerede? Anakartınızın sağ kenarına sol üst kısmına bakabilir misiniz? Burada ki bağlantılar normalse şayet sorun farklı bir yerde olmalı.
İlave ediyorum, bağlantılar normalse eğer sorun Switch bağlantınızda.

Büyük bir tane giriş var bu mu hocam?

Gorseldeki kablolar disinda eksik bir şey var mi?

Hayır hep SATA neredeyse.

Dosya Ekleri

• IMG_20231120_020154.jpg
    IMG_20231120_020154.jpg
    154,7 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Molex kablosu PSU'ya bağlımı 1.
Anakart üzerinde bulunan LED soketini anakart kitapçığına bakarak takın 2
Power Supply güç butonu açık olduğundan emin olun 3
Video olarak veya daha geniş açıdan boşta kalan kabloları çekip atar mısınız yönlendiriyim sizi.

Hayır hep sata neredeyse.
Kasa on panel baglantilarinin hepsini sokup tekrar tornivida ile dene yine tepki yok ise sorun anakart ya da PSU kaynakli olabilir.

PSU'yu test etmek icin su makaleye bakabilirsin:

Hocam Molex kablosu PSU'ya bağlımı 1.
Anakart üzerinde bulunan LED soketini anakart kitapçığına bakarak takın 2
Power Supply güç butonu açık olduğundan emin olun 3
Video olarak veya daha geniş açıdan boşta kalan kabloları çekip atar mısınız yönlendiriyim sizi.

Buradan söylersen bakabilirim.

Kasa on panel baglantilarinin hepsini sokup tekrar tornivida ile dene yine tepki yok ise sorun anakart ya da PSU kaynakli olabilir.

PSU'yu test etmek icin su makaleye bakabilirsin:

Tornavida olmadı arkadan güç kablosunu çekerken küçük elektrik sesi geldi ama bir yerde 1 kablo yanlış herhalde.

Dosya Ekleri

• IMG-20231118-WA0070.jpg
    IMG-20231118-WA0070.jpg
    55,4 KB · Görüntüleme: 61

F-panel yazan yerin detyalı şeması olacak kitapçıkta. +/- yazılar olur onu çekip atar mısınız?

Tornavida olmadı arkadan güç kablosunu çekerken küçük elektrik sesi geldi ama bir yerde 1 kablo uiyanlış herhalde.

Hocam gücü önce bir kesin. Size zahmet PSU'yu da çıkartıp arkasındaki kablo yerlerini ve kabloların uçlaarını da tek tek baştan yapalım. Ben buradayım sorununuzu çözelim. Yanlış bir şey var. Muhtemelen PSU da sorunlu olabilir.

Önemli olan burası var.

Ek olarak sunu fark ettim, ekran kartina dogrudan PSU'dan gelen PCI-e kablosu degil de uzatma kablosu takilmis gibi sadece, dogrudan sistemin acilmama sebebi degil fakat ilk sorunu cozseniz bile goruntu alamayacaksiniz.

En iyisi bilgisayarcıya götüreyim belim ağrıdı. Yoksa elimde kalacak. Gene de teşekkür ederim.

F-panel yazan yerin detyalı şeması olacak kitapçıkta. +/- yazılar olur onu çekip atar mısınız?

Hocam gücü önce bir kesin. Size zahmet PSU'yu da çıkartıp arkasındaki kablo yerlerini ve kabloların uçlaarını da tek tek baştan yapalım. Ben buradayım sorununuzu çözelim. Yanlış bir şey var. Muhtemelen PSU da sorunlu olabilir.

Hocam yardım için sağ ol en iyisi yarın bilgisayarcıya götüreyim belim ağrıdı. Yoksa elimde kalacak.

Dosya Ekleri

• IMG_20231120_021629.jpg
    IMG_20231120_021629.jpg
    115,6 KB · Görüntüleme: 69
Ek olarak sunu fark ettim, ekran kartina dogrudan PSU'dan gelen PCI-e kablosu degil de uzatma kablosu takilmis gibi sadece, dogrudan sistemin acilmama sebebi degil fakat ilk sorunu cozseniz bile bu yuzden de calissa dahi goruntu alamayacaksiniz.

Önemli olan burası var.

En iyisi bilgisayarcıya götüreyim belim ağrıdı yoksa elimde kalacak gene de teşekkür ederim.

Hocam yardım için sağ ol en iyisi yarın bilgisayarcıya götüreyim belim ağrıdı yoksa elimde kalacak.

Daha sağlıklı olur rica ederiz. Canınızı sıkmayın çözülür durum. 2 seçenek var ya kablo bağlantıları yanlı ya PSU arızalı. Geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı