Anakart nasıl sökülür?

Ester Hirsch

Kilopat
Yer
İsrail
Arkadaşlar merhaba anakartımda bir sorun olduğu için teknik servise göndermem gerek ama ben hayatımda hiç anakart sökmedim. Bu yüzden biraz tedirginim ama yapabileceğimi düşünüyorum. Anakartım ASUS B450M Dragon. Anakartı kargo ile servise göndereceğim kutu içeriği eksiksiz olsun istiyorum. Hangi parçalar anakarta ait oluyor kablolar vs? Bir de yükseltme vidaları oluyormuş kasaya temas etmesin diye o kasaya mı ait anakarta mı? Kargocuya kırılacak ürün dersem kırılacak ibaresi yapıştırırlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemlerin tam tersini yapın ilk defa yapacaksanız birkaç video daha izleyin yardımcı olur.
Yükseltme vidaları kasaya aittir onları sökmeyin.
Sadece SATA kabloları anakartın oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemlerin tam tersini yapın ilk defa yapacaksanız birkaç video daha izleyin yardımcı olur.
Yükseltme vidaları kasaya aittir onları sökmeyin.
Sadece SATA kabloları anakartın oluyor.

Şu an SSD de takılı olan da anakartın o zaman. Teşekkür ederim. Bir de anakartın vidaları yok değil mi onlarda kasanın galiba?

Sökerken tavsiye kesinlikle sert bir şekilde sökmeyin. Güç gerektirecek hiçbir işlemi yok. Eğer çıkmıyorsa incelemeye devam edin. Çıksın diye asılmayın.

Anakart hariç içine hiçbir şey koymanıza gerek yok. Mümkünse patpatlı poşete sarın. Nalburlarda 3TL'den metresi satılıyor. Güzelce paketlemenizi tavsiye ederim. Kargoya her şeyi bırakmayın. Eğer faturası mevcutsa içine 1 adet fatura fotokopisini koymanız yararınıza olacaktır. Ayrıca kutusunun üstüne, bir kağıda sıkıntılarını yazıp yapıştırırsanız(çıkmayacak şekilde) yine sizin için iyi olacaktır. İşlemleriniz çok daha kısa sürecektir ve sizin isteklerinizi teknik arkadaş direk göreceği için daha net bir çözüm uygular. Genelde sıkıntılarını anlattığınız arkadaş sizin anlattığınızı değil kendi anladığını yazıyor. Buda teknik servisten sorun yoktur yazıp geri gönderilmesine sebep olabiliyor. Örneğin kağıda; Temizlenmesini istiyorum. RAM Slotu çalışmıyor, çalışırken cızırtı yapıyor gibi. Net sıkıntılarınızı yazabilirsiniz.

Sökerken tavsiye kesinlikle sert bir şekilde sökmeyin. Güç gerektirecek hiçbir işlemi yok. Eğer çıkmıyorsa incelemeye devam edin. Çıksın diye asılmayın.

Anakart hariç içine hiçbir şey koymanıza gerek yok. Mümkünse patpatlı poşete sarın. Nalburlarda 3TL'den metresi satılıyor. Güzelce paketlemenizi tavsiye ederim. Kargoya her şeyi bırakmayın. Eğer faturası mevcutsa içine 1 adet fatura fotokopisini koymanız yararınıza olacaktır. Ayrıca kutusunun üstüne, bir kağıda sıkıntılarını yazıp yapıştırırsanız(çıkmayacak şekilde) yine sizin için iyi olacaktır. İşlemleriniz çok daha kısa sürecektir ve sizin isteklerinizi teknik arkadaş direk göreceği için daha net bir çözüm uygular. Genelde sıkıntılarını anlattığınız arkadaş sizin anlattığınızı değil kendi anladığını yazıyor. Bu da teknik servisten sorun yoktur yazıp geri gönderilmesine sebep olabiliyor. Örneğin kağıda; temizlenmesini istiyorum. RAM slotu çalışmıyor, çalışırken cızırtı yapıyor gibi. Net sıkıntılarınızı yazabilirsiniz.

Teşekkür ederim. Masaüstü gelene kadar hiçbir şekilde görüntü gelmiyor, bilgisayar açılırken anakart logosu açılış ekranı falan hiç gelmiyor. Bilgisayar açılırken del basıp BIOS girmeyi deniyorum ama görüntü yine hiç masaüstüne gelene kadar gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı