Anakart nasıl sökülür?

Ester Hirsch

Kilopat
Yer
İsrail
Arkadaşlar merhaba anakartımda bir sorun olduğu için teknik servise göndermem gerek ama ben hayatımda hiç anakart sökmedim. Bu yüzden biraz tedirginim ama yapabileceğimi düşünüyorum. Anakartım ASUS B450M Dragon. Anakartı kargo ile servise göndereceğim kutu içeriği eksiksiz olsun istiyorum. Hangi parçalar anakarta ait oluyor kablolar vs? Bir de yükseltme vidaları oluyormuş kasaya temas etmesin diye o kasaya mı ait anakarta mı? Kargocuya kırılacak ürün dersem kırılacak ibaresi yapıştırırlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Onlara bırakmayın siz ısrar edin ibare koydurmaya ne olur nolmaz malum kargo firmaları kafasına göre iş yapabiliyor.

Haklısınız. Ben istediğimde yapıştırmak zorundalar değil mi? Bir de direkt asusa mı göndereyim yoksa Gaming gen TR'den aldım oraya mı göndereyim? Görüşmeyi bayramda yaptığımız için bayramdan sonra arayın demişlerdi ben de işim olduğu için pazartesi arayacağım.

Haklısınız. Ben istediğimde yapıştırmak zorundalar değil mi? Bir de direkt asusa mı göndereyim yoksa Gaming gen TR'den aldım oraya mı göndereyim? Görüşmeyi bayramda yaptığımız için bayramdan sonra arayın demişlerdi ben de işim olduğu için pazartesi arayacağım.
Kırılabilir eşya veya normal eşya diye iki seçeneğin oluyor genelde kırılabilir'i seçersen yapmak zorundalar.

Kırılabilir eşya veya normal eşya diye iki seçeneğin oluyor genelde kırılabilir'i seçersen yapmak zorundalar.

Ürünü sağlam kargoladığıma dair video çekip sonra patpata sarıp kargoya vereyim, üstüne kırılacak ibaresi yapıştırırım kargoda hasar alırsa da elimde video kaydı olur. Bir de anakartın işlemcisinin koruma kapağı yok şu plastik olan sorun olur mu? İşlemci slotu açıkta kalacak am4 soket olduğu için pin yok zaten.

Ürünü sağlam kargoladığıma dair video çekip sonra patpata sarıp kargoya vereyim, üstüne kırılacak ibaresi yapıştırırım kargoda hasar alırsa da elimde video kaydı olur. Bir de anakartın işlemcisinin koruma kapağı yok şu plastik olan sorun olur mu? İşlemci slotu açıkta kalacak AM4 soket olduğu için pin yok zaten.

AM4 sokette koruyucu kapak koymuyorlar pin olmadığı için sıkıntı olmaz
Siz önlemleriniz alın sonrasını kargo ve servis düşünsün.

Hocam Merhaba Bende Yeni işlemci aldım Tuf b450 Plus gaming anakartıma yeni işlemciyi taktığımda hiç bir şekilde görüntü monitöre gelmedi hep siyah ekrandı fan vesaire çalışıyor ama görüntü hiç bir şekilde gelmedi. Eski işlemcimi taktığımda sorun olmadı görüntü geldi internetten bir kaç araştırma yaptığımda b450 anakartlar 5000 serisi işlemci kullanacaksa bios güncellemesi yapması gerekiyor diye. Bende asusun sitesinden indirdim Model numarama göre bios driver ı usb ye attım yeniden başlatıp bios menüsünden kurulum yaparken kasa kendini kapattı ne yaptıysam hiç bir şekilde sorunu çözemedim yeni işlemci aldık diye sevinirken eskisini dahi çalıştıramaz olduk Bios pilini söküm rami ssd yi vesaire yapılabilecek her şeyi yaptım ama kasayı çalıştırdığımda kasanın fanları dönüyor rgb leri yanıyor ama hiç. bir şekilde görüntü gelmiyor ayrıca klavye ve mouseda ışıklandırma gitmiyor anakart'dan bu sorunu yaşamış olan var mı ne yapmam gerek ? Yardımcı olursanız sevinirim asabımı çok bozdu bu olay kasayı duvarda parçalamak üzereyim .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı