Anakart nasıl test edilebilir?

Wegass

Decapat
Daha fazla  
RAM
18GB 3600MHZ GSkill
İşlemci
Ryzen 5 5500
2-3 gün önce bilgisayarı temizledim ve çalıştırmaya çalıştım ama maalesef ki açılmadı. Sonra mahalledeki bilgisayarcıya götürdüm test cihazına taktı bana ilk gün işlemci falan ısınıyor ekran gelmiyor dedi, ikinci gün ise anakartın yanmış garantiye gönder dedi. Sonra ben bilgisayarı eve götürdüm anakarttan kabloları falan sökerken bir deneyeyim dedim bilgisayar normal şekilde açıldı. Başta sadece F1 ya da F2'ye basmamı falan sordu o kadar. Neyse asıl sorum anakartta gerçekten hata olup olmadığını öğrenebilir miyim, hazır gerçekten yanmadan garantiye gönderiyim bari.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz durumlarda mahallendeki bilgisayarcına götürmemeni öneririm. Bir sıkıntın varsa bunu daha büyük sıkıntı varmış gibi manipüle eder seni. İyi niyetini parasıyla değil mi kardeşim düşünceni çok güzel suistimal eder. Seni uğraştırır en önemlisi parandan eder.

Anakartı temizlerken muhtemelen ıslak bırakmış olabilirsin, zamanla düzelmiş açılmış bak. Biraz kurut derim. Tabi ıslakken açmaya çalıştıysan zarar vermişte olabilirsin.

Bu tarz durumlarda mahallendeki bilgisayarcına götürmemeni öneririm. Bir sıkıntın varsa bunu daha büyük sıkıntı varmış gibi manipüle eder seni. İyi niyetini parasıyla değil mi kardeşim düşünceni çok güzel suistimal eder. Seni uğraştırır en önemlisi parandan eder.

Anakartı temizlerken muhtemelen ıslak bırakmış olabilirsin, zamanla düzelmiş açılmış bak. Biraz kurut derim. Tabii ıslakken açmaya çalıştıysan zarar vermişte olabilirsin.

Normalde vatana falan götürcektim ama zamanım çok yoktu. Zaten mahalledeki bilgisayarcı para almadı sorun şimdilik o değil de bilgisayar 30dakikadır falan çalışıyor bundan sonra sorun çıkar mı?

Temizledikten sonra statik elektrikten kaynaklı öyle davranmış olabilir anakartınız. Sistemde ıslak bir yer olduğunu sanmıyorum fark edilirdi sanırım. Yük altında ki davranışlarına bakın, kapandıktan sonra sorunsuz çalışabiliyor mu, tamamen kapandıktan sonra prizi takıp çıkarınca tekrar çalışıyor mu?

Temizledikten sonra statik elektrikten kaynaklı öyle davranmış olabilir anakartınız. Sistemde ıslak bir yer olduğunu sanmıyorum fark edilirdi sanırım. Yük altında ki davranışlarına bakın, kapandıktan sonra sorunsuz çalışabiliyor mu, tamamen kapandıktan sonra prizi takıp çıkarınca tekrar çalışıyor mu?

Dediklerinizi denedim herhangi bir sorun yok ama bilgisayar kulaklığı görüyor ses gelmiyor, farklı bir kulaklıkta denedim onda da gelmedi, monitörün hoparlöründe geldi bunu çözebilir miyim yoksa böyle bir şey mi almam gerek.

Ses çıkışlarında da seçili mi cihazınız?

Dosya Ekleri

• 1733853987226.png
    1733853987226.png
    91,7 KB · Görüntüleme: 21

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı