Anakart nasıl test edilir?

Jack İşte

Kilopat
Makaleler
5
Yer
İstanbul, Avcılar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Bilgisayar: Asus GTX 1060 6 GB Dual White GPU, Intel i7 3770s CPU, Gigabyte 240 GB SSD, H61M-K mainboard, Corsair 550W PSU, 500+500 5200+7200 RPM HDD

Ekipmanlarım: Havit GK52 Mikrofon, MS1002 Mouse, Blic T60 Klavye, Fuxi H3 Kulaklık

Telefon: S8 (dreamlte) & Redmi Note 9 (merlinx)
Meslek
Öğrenci
Anakartıma uygun parçalar aldım ama anakartta olan sorunlar yakın zamanda çok fazla ortaya çıkmaya başladı. Ailem de anakart alacak durumda ama bana inanmıyorlar. Test uygulaması var mıdır? Not: Anakart denemek için yapılmış gibi, içinde almadan önce de hata bulunuyor yani. Not 2: Anakartım Gigabyte GA-945GCM-S2L. @Yiğitt35

Son düzenleme:
Donanımdan anlamıyorsanız bir teknik servise götürün burada önerilecek teşhis yazılımları veya yüke sokacak yazılımları kullanırsanız daha da sıkıntıya sokabilir.

Donanımdan anlamıyorsanız bir teknik servise götürün burada önerilecek teşhis yazılımları veya yüke sokacak yazılımları kullanırsanız daha da sıkıntıya sokabilir.
Hocam anlıyorum anlamasına da, dediğim gibi anakartı almaları için bir test sonucu sunmam gerekiyor. Ve anakart direkt kendiliğinden sorunlu genel üretimlerde. Bunun sebebiyle bir sorun olabileceğini düşünüyorum.

Önce işlemci pinlerinde eğilme/kopukluk var mı diye bakılmalı. RAM slotlarının önce teker teker ardından çift kanal çalışacak şekilde denemeleri yapılmalı. Ön ve arka portların çalışıp çalışmadığına bakılmalı. Her şey tamamsa bir de işlemciye OC yapıp stabiliteye bakılmalı. Tabii dediklerim genel olarak aldıktan hemen sonra bakılabilecek şeyler, almadan önce sizinkilere gösterilecek video istiyorsanız satıcıdan bunları video olarak isteyebilirsiniz. FurMark, Cinebench ve OCCT gibi ağır yük bindiren test yazılımlarının videolarını da isteyebilirsiniz.

Hocam ailenizi kandırmanız için basit bir yalan uyduruyim sizin için. Kasanızı açın ve abartarak anakartta sanki sorun var gibi anlatın, inanacaklardır.

Öncelikle sorun varsa onlara bir test göstermek yerine sorunları gösterseniz?

Ortaya çıkan sorunlar neler? Ve anakart ile alakalı olduğu kanaatine nasıl vardınız.

Sistem kilitleniyor mu? Kendi kendine reset mi atıyor? Ya da kullanamadığınız bir özellik mi var?

Bunları paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.

Hocam anakartın OC desteği yok. İşlemci pinlerinde sorun yok önceden kontrol etmiştim, az önce test ettim mesajı yazmadan önce RAM'ler çalışıyor ama memory testing ekranı bekletiyor. Portlarda da sorun yok.

Hocam anakartın OC desteği yok. İşlemci pinlerinde sorun yok önceden kontrol etmiştim, az önce test ettim mesajı yazmadan önce RAM'ler çalışıyor ama Memory testing ekranı bekletiyor. Portlarda da sorun yok.

Soruyu şimdi anladım sanırım, anakart değişimi için onlara somut bir kanıt mı sunmak istiyorsunuz? OCCT testi dediğim gibi çok ağır bir program, bazı bilgisayarların bozulduğunu bile duydum o program sayesinde Alternatif olarak Cinebench, AİDA64 Extreme stabilite testine bakabilirsiniz.

Anakart ile alakalı olduğuna sosyal üzerinde gezinirken farkına vardım. RAM desteği, RAM kontrolü, BIOS güncelleme yerinin bozuk olması gibi bir sürü şey gördüm sosyal üzerinde. Sorunlarım ise şunlar: Anakart keyif yapar gibi arada bir memory testing deyip bekletiyor, arada da o ekrana direkt OK diyor. 7-8 kez bilgisayar açılmayı unuttu, 2 saniye kadar bekletip açıldı. RAM mh değerlerini 800 üstüne çekerse sistem 10 saniye sonra kilitleniyor, bazen hiç bir sorun yokken kilitlenme olabiliyor sürekli format atmak zorunda kalıyorum. AC-Back ayarı kapalı olmasına rağmen bazen güç verdiğim an açılıyor. Yeniden başlatma tuşu (kasa üzerinde) basınca boş boş bekliyor.

RAM'lerinizi 800Mhz üzerine çektiğinizde açılmaması normal çünkü ne anakartınız ne de RAM'leriniz bu hız değerine müsait. Ayrıca anakartınız maks. 667Mhz değerini destekliyor.

RAM ile alakalı sorunlarınızı çözmek istiyorsanız 667Mhz değerine çekin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…