Anakart neye göre alınmalı?

Ya işlemciniz kaldırmıyor ya da RAM çipleriniz kötü.

Anakartın RAM destek sayfası tamamen saçmalık zaten. Anlaşılmış üğreticilerin ürünlerinin adları yazılı.

Bu mantıkta yeni çıkan bir RAM uymayacak anakarta.
Islemcim r5 5500 3600 e kadar dsteklemesi lazim. 3600 olmasa dahi 2400 e aldigimda siyah ekran gelmemeli. Destek sayfasinin faydasi denenmis urunler oldugundan o ikiliyi kullanirsaniz sorun cikmaz. Ama destek listesinde olmayanlardan yuzde yuz duzgun calismayabilir. Yeni cikanlarin bazilari da problem yapiyordur elbet.

Hangi anakart, RAM ve işlemciyi kullanıyorsunuz?
B450M S2H R5 5500 Gskill Ripjaws 3600 mhz 2x8

İşlemci uyumu ram uyumu ilk etapta dikkat edilmesi gereken. Eğer OC yapılacaksa anakartın işlemcinin potansiyeline göre seçilmesi de önemli.
Kasanın boyutu dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur. Kullanılacak diğer bileşenlerden özellikle sıvı soğutma varsa kasanın boyutuna sıvı soğutmanın radyatör bloguna göre dikkat edilmesi gerek.
Kullanılan bileşenlere göre argb desteğine dikkat etmek gerek.
Yine kullanılan kulaklık ses sistemlerine göre ses kartına dikkat etmek gerek.
Kablosuz internet kullanıyorsak buna göre wi-fi desteğine bakmak önemli.
Pcie desteğine dikkat etmek önemli.
Bunlar haricinde bios flashback özelliği, yazılım desteği gibi özelliklere de isteğe bağlı dikkat edilebilir.

Islemcim R5 5500 3600'e kadar dsteklemesi lazim. 3600 olmasa dahi 2400'e aldigimda siyah ekran gelmemeli.
Öyle olmuyor işte o işler. İşlemcide aynı OC potansiyeli değiştiği gibi RAM kontrolcüsünün de potansiyeli değişiyor. Çok şanssız iseniz işlemci kaynaklı olabilir sorununuz.

Destek sayfasinin faydasi denenmis urunler oldugundan o ikiliyi kullanirsaniz sorun cikmaz. Ama destek listesinde olmayanlardan yuzde yuz duzgun calismayabilir. Yeni cikanlarin bazilari da problem yapiyordur elbet.
Destek sayfasındakiler denenmiş ürünlerde değiller. Size bunu düşündüren ne?

Açıkladım yukarıda, neden o sayfada yer aldıklarını.

O listede yazan pek çok RAM de sorun yaşatıyor hem.

Belki 3600 MHz göremeyebilirsiniz fakat 3200 MHz hızında sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.
Anakartınızın üreticisi elinizdeki RAM'in 2x16GB olanını 3200 MHz hızında destekler olarak göstermiş.
Vallahi hocam şöyle diyeyim. Bende aynı marka model ramin 2400 Mhz olan versiyonu vardı. İ5 7500 ve Asus Prime Z270-P ile kullanıyordum. Anakart ve işlemcimi değiştirdim yukarıda size yazdığım ikiliye geçtim. Sonra bir gün merak ettim baktım 2133 de çalışıyor ramler. 2400 e alayım dedim xmp'den hop görüntü gelmedi birdaha. Onu çözdüm sonra 3600 lük ramleri satın aldım. Otomatik olarak onlar da 2133'de çalışıyor şuanda. Muhtemelen Xmp kullanırsam yine görüntü gelmeyecek. Ha bir de eski anakart işlemci kombomda ramlerim 2400'de çalışıyordu. Yeni anakart ve işlemciden sonra böyle oldu. Benim düşüncem anakarttan kaynaklı zaten anakart eski biliyorsunuz bir de destek listesinde falan da yok benim belleklerim. Test edilmemiş şirketler tarafından Allah'a emanet almışım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı